Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bb. Wiersz pełen ciepła, przekazałaś w nim Swoja miłość do Babci. Opieka - to najważniejsze, co można ofiarować słabym i chory. Podarują uśmiech i radość. Szczerość uczuć też ważna. A tu jest, tu się ja czuje. Tylko jedno - bym napisała "bóg" wielką literą. Pozdrawiam. Justyna

Opublikowano

Justyś, 

dzięki za czytanie.

Tekst jest prosty, lany, bez znaków interpunkcyjnych. Trochę jak rabatki pod kapliczką. 

Jedna duża litera zbyt zwróci na siebie uwagę, stąd tak zostawiam.

Pozdrawiam ciepło, 

bb

Opublikowano

Szerzej o tym myślałam: 

- druga strona łyżki - symbol przekazywania pokarmu, następstwo wieku; karmiła babunia - wymaga karmienia. 

- druga strona zdjęcia - mało precyzyjnie i skrótowo - przejście z życia do obrazka

bb

Opublikowano

Bożenko,

to nie ranking, nigdzie nie uciekam, nie szarpię. Spokojnie.
Tekst prosty, nie ma co dopieszczać.

To tylko wspomnienie.

Ale dzięki za odwiedziny. :)

bb

Opublikowano

Marku,

nie chcę, żeby zabrzmiało to zarozumiale, ale... myślę tak samo. Można dzielić przykłady, pączkować zwrotki - ale zawarłam wszystko co chciałam. Prosto oddałam, co na wierzchu leżało. 

Dzięki za odwiedziny, 

bb

Opublikowano

Co prawda, babci i dziadka nigdy nie widziałem, rodzicami też się długo nie cieszyłem ale wiersz mnie rusza. Powiem językiem Dostojewskiego jest "duszoszczypatielnyj".

pozdrawiam