Marlett Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) głowa leży na szafocie i myśl martwię się okrutnie wiem z toporem przyjdzie kat i zaraz mi ją utnie Edytowane 14 Października 2017 przez Marlett (wyświetl historię edycji) 5
Enchant Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Nie wiem, dlaczego, ale kat mocno skojarzył mi się z komornikiem ;D Poza tym cudna, zgrabna miniaturka.
Marlett Opublikowano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku szyja obraca głowę, a w głowie myśli sto..... Cieszę się, że zajrzałeś tu. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeden obcina, drugi zabiera :) Dziękuję. PozdrawiaM.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Monty python
Marlett Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiem tak; na szafocie leży nie tylko głowa..... :))) PozdrawiaM,
Annie Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) A dusza myśli zadowolona niech to ciało wreszcie skona w końcu ucieknę z tego wiezienia nie mam nic do stracenia :) Edytowane 15 Października 2017 przez Annie_M (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Annie_M Dziękuję za świetną interpretację. Czyż dusza nie cierpi przez ciało? PozdrawiaM. 1
azk Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Marlett, nie wymyślę w odbiorze nic ponad to, co padło już tutaj w komentarzach. Przypomniał mi się wiersz Joanny Iwanickiej, w którym opisuje perypetie z ciałem, które z wiekiem, zaczyna stosować wobec swojej mieszkanki różne, niewybredne środki przypuusu, a w puencie stwierdza, że "następnym razem nie wybiorę tak aroganckiego ciała" :) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się, ciała nikt sobie nie wybiera. Wierszyk ma jednak inną genezę. Winna więc jestem wyjaśnienie :) W ostatnim czasie na zieleniaku umieszczałam komentarze, które zostały usunięte;, np. pod wierszem ''słów kilka o podwórku'' a brzmiał tak; jest jeszcze gosposia co ugładzi uczesze umyje a jak się zapomni w cudzych wierszach ryje Również usunięto moje komentarze na forum dyskusyjnym, widocznie nie były zbyt ugłaskane :) Co w takim razie leży na szafocie? Wiadomo ; głowa i moje myśli :)) Kto wie co stanie się z tym komentarzem czy wierszykiem? PozdrawiaM.
Deonix_ Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) W nawiązaniu do Twojego wyjaśnienia Marlett: jeśli przyjdzie kat z toporem srebrnoskrzystym w rękę wziętym martwić się należy tylko by nie świecił ostrzem tępym Pozdrawiam :) Edytowane 16 Października 2017 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji) 1
Marlett Opublikowano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Deonix_ ostre myśli chce się odciąć choć jest tępy topór ale kiedy niemożliwe można jeszcze dla przykłau odciąć cięty ozór PozdrawiaM. :) Edytowane 16 Października 2017 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kat zna swoją robotę doradzam ciszej myśleć i - ani słowa o tem bo ledwie szyję przytnie ;
Marlett Opublikowano 20 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kat roboty nie wykona gdy nad głową kracze wrona PozdrawiaM. :))
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to gadzina z tej kaciny robi tylko głupie miny nic go topór nie rajcuje musi ścierać tylko juchę a szafot ma za poduchę. Z pozdrowieniami i"nie martw się tak okrutnie.
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Ot i szafot - piękny, prawda? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Października 2017 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 20 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Tysiu, czyżby to był szafot miłości za którą trzeba oddać duszę i ciało? :)) PozdrawiaM.
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niejeden oddał z miłości dla szafotu swe włości miłość w nim nadal kipiała choć głowa odcięta biegała Taki czarno - biały humor Pozdrawiam Marlett
samm Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ona człeka jest ozdobą, lepiej więc nie ruszać głową; bo gdy kat ją krzywo zetnie, będzie się wyglądać szpetnie. Napisane z... głową?? Marli - serdeczności :) s 1
Marlett Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) samm , z głową pisać tak należy i tak właśnie trzeba w głowie przecież siedzą myśli to nie pień uschłego drzewa PozdrawiaM.:) Edytowane 23 Października 2017 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi