Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Andrzej Wojnowski wierszem - politycy - mnie sprowokował do napisania tej bajki... W mojej bajce nie ma obaw strachu ciemnych barw jest jasna Nie ma smutku oraz płaczu żadnej wojny głodu jest uszyta z prawdy Moja bajka stoi na stabilnym filarze - nie podmyje go byle jaka fala Tu jest tęcza oraz zaćmienie drzewo ptak świerszcz babie lato W tej bajce jest piękno które wiele ma imion tak bardzo nam bliskie To bajka nie jest tylko dla dorosłych również dla dzieciaków Ona na pewno je ucieszy mimo tego że nie kryje się w niej morał On jest w niej oczywisty bez obawy i jej czarnej otoczki _________________ Waldi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 14 Października 2017 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
azk Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajki dla dzieci? Pierwsze słyszę! :))))))))))))))))))))) Nie czytałem jeszcze wiersza Andrzeja, który zadziałał na Ciebie , Waldemarze, tak prowokująco. Ale to fajne, kiedy poeci rozmawiazją ze sobą wierszem. Świat cały jasny, bez cieni i ciemnych barw? Byłby nudny. Więc, odrobina szarości jest potrzebna, jak siarczysty mróz, byśmy mogli zatęsknić za upałem przylepiającym koszulę do skóry. Ale zgoda, bez głodu i bez wojen. Bo one godzą w elementarne potrzeby każdej istoty - poczucie bezpieczeństwa i potrzebą zdobycia pożywienia. Pozdrawiam :)
AnDante Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Ech, optymista, optymista, ale dobrze, tacy żyją dłużej i poprawiają nam nastrój ;) Pozdrawiam:) AD
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Witaj - jesteś pod wierszem więc dziękuje - myślisz że świat będzie nudny bez czerni i szarości...myślę że nie. Ale każdy ma prawo do swojej racji gdy jest delikatna. pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - dzięki że byłeś - dłużej żyją powiadasz - cieszy mnie takie widzenie sprawy. pozd.
Deonix_ Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to tyle, co do techniki :) A co do tego pięknego, idyllicznego świata opiewanego w wierszu, to zgodzę się z Kotem. Też nie chcę ludzkich tragedii, ale prawda jest taka, że to właśnie dążenie człowieka do przyjemności sprawia, że jak wszystko jest ok, to pojawiają się u ludzi sado-masochistyczne skłonności. Z powodu nudy. Nie przeczę, że to miewa opłakane skutki, ale chyba nie da się tego wyplenić... Pozdrawiam :) Edytowane 14 Października 2017 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - jakoś nie mogę uwierzyć że z nudów można zboczyć - może dla innej idei . Dzięki za czytanie i tak obszerny komentarz. Poprawiłem. Udanego wieczoru życzę
Deonix_ Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może uściślę - nie tylko z powodu nudy, ale może być ona jedną z przyczyn :)
Rekomendowane odpowiedzi