Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @KOBIETA poetycka randka w terrarium;)
    • Hej! Annna2 -;)   Jest vilanella — biję brawo. Spojrz tylko na to: A1 b A2 a b A1 a b A2 a b A1 a b A2 a b A1 A2   _________________________________   Ci, co nie wiedzą ,czym jest vilanella. Wytłumaczę. Kluczem do poznania vilanelli były i są od zawsze powtarzające się refreny i rymy w A1 i A2, a i A1 i a i A2. Vilanella nie musi mieć jednakowej liczby sylab w każdym wersie. Średniówka  nie jest wymagana , aby utrzymać metrum — może być elastyczna. I tyle w temacie.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrowionka.  
    • Myślisz, że uwierzę w przezroczyste ciałko i różowe czułki.? słodki…prymitywny szkielet, zewnętrzny.   Wydzielasz pianę…przychodzę w koronkowej czerwieni po lepki śluz, kiedy miękko się przytulimy.   Mam na ciebie ochotę… Poruszę wszystkie receptory bólu.!!! To zabawne ślimaczku…zamykać siebie    w przepuszczalnej skorupce.        
    • @Waldemar_Talar_Talar Ładnie  Ja mam poduszeczkę nie do wspomnień, ale do zasypiania.    Pozdrawiam serdecznie  Miłego popołudnia 
    • Witaj - mi wers o którym wspomniał tie - break też się podoba - ładnie to brzmi - \                                                                                                       Pzdr.                                                                                                                 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...