Połeta Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Tęsknie za Twoimi tulącymi oczyma. Dziękuję za gniew, smutek i trwanie. Do dziś w mej obronie stajesz czasami, łzy ciekną, dźwięczą Twych słów echa. Mam tak wiele teraz i (dobrze)żyję wciąż, choć dalej szukam, już wiem że mogę w zgodzie być. dedykowane Ani.B Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Gieesz (wyświetl historię edycji) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najciekawsze wersy. O przecinkach zapominasz (sposobie ich wstawiania: "Tęsknię, za Twoimi tulącymi oczami, ..." Pozdrawiam. J.
Połeta Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Te wagary ciągle mi się odbijają:( thx
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Może też lepiej "oczyma" niż "oczami"
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niedługo przestaną. Poezja, proza, w ogóle Sztuka są jak leki ( nie lęki, które zabijają). A to haiku dla Ciebie, Panie Gieesz: *I ułomny czasie - ożywcze tchnienie woli duchowe trwanie Tytuł - dowolny lub sam go nadaj. Pozdrawiam, J.
Połeta Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) ułomny czasie -ożywcze tchnienie woli duchowe trwanie dłonie artysty -konie platońskie koi ulewa w galopie Tytuł może na końcu się wyłoni pozdrawiam Grześ Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Gieesz (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) No tytuł - dedykacja już jest (od początku był/a) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawia - Justynka Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Toya Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Gieesz - po przecinku/kropce - zawsze spacja. Pamiętaj. Bez drugiego "za" w drugim wersie? Dziś nie stosujemy już raczej formy "mej". Mojej brzmi ładniej. Prawdaaa? Pozdro;) 1
Deonix_ Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Gieeszu, całkiem ładny ten Twój wiersz. Tylko w pierwszym wersie: Tęsknię. W drugim wersie zamiast przecinka na końcu dałabym kropkę. W ostatnim małą literą bym napisała łzy. Reszta jest wg mnie poprawnie napisana, nic więcej bym nie zmieniała :) Pozdrawiam :)
Połeta Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) dzięki za pomoc i propozycję korekt, wszystkim :) nie skorzystam tylko z tego "mojej". Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Gieesz (wyświetl historię edycji)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja zapisałabym tę miniaturkę w taki sposób: tęsknie za Twoimi tulącymi oczyma - dziękuję za gniew, smutek i trwanie. do dziś w mej obronie stajesz czasami łzy ciekną, brzmią echa Twoich słów. Dziękuję po myślniku odnosi się do pierwszego wersu - dziękujesz za tulące oczy. To samo dziękuję odnosi się, w sposób oczywisty, do drugiego wersu. Rzecz się ma podobnie z czasami bo i czasami staje do dziś w obronie i czasami ciekną łzy. A dlaczego brzmią a nie szumią.... Według mnie szum nie jest wystarczająco głośny by echo mogło go powtarzać dostatecznie długo. No i szum to szum coś nieważnego, chaotycznego. Brzmienie - ten wyraz wydaje się bardziej na miejscu - moim zdaniem :) Pozdrawiam ciepło :) Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji)
Połeta Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) faktycznie to nie szum, zrobiłem "dżwięczą". Reszty nie zmienię choć Twoja wersja jest lepsza moim zadniem.Dzięki Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Gieesz (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ułomny czasie -ożywcze tchnienie woli duchowe trwanie dłonie artysty -konie platońskie koi ulewa w galopie twarz wonią sztuki - zwierzęta łkając biegną do Sokrata ech
Połeta Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ułomny czasie -ożywcze tchnienie woli duchowe trwanie dłonie artysty -konie platońskie koi ulewa w galopie twarz wonią sztuki - zwierzęta łkając biegną do Sokrata ech oczy tło pełnią -wyczuły trop w powietrzu rozedrą płótno! dłonie są pustką - nieznaleziona droga nadal poszukiwanie Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Połeta Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Każdy musi przejść swoją drogę nawet jeśli prowadzą do nibylandi. Minęło tyle czasu a ja mam 2 marne zwrotki,zmieniając temat. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mam trzy marne zwrotki (w tym temacie), acz pracą wspólną i przychylnością losu - możemy pisać setki mądrych słów. Ja zaczynam, dobrze? Jakoś pozbyłam się chaosu - co do ułożenia zwrotek. ułomny czasie - ożywcze tchnienie woli duchowe trwanie dłonie artysty - konie platońskie koi ulewa w galopie twarz wonią sztuki - zwierzęta łkając biegną do Sokrata ech oczy tło pełnią - wyczuły trop w powietrzu rozedrą płótno! dłonie są pustką - nieznaleziona droga nadal poszukiwanie Wszechświat to dobroć - oddaje ludziom siłę lekko można brać Pozdrawiam, Grzesiu. J.A. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Połeta Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 ułomny czasie - ożywcze tchnienie woli duchowe trwanie dłonie artysty - konie platońskie koi ulewa w galopie twarz wonią sztuki - zwierzęta łkając biegną do Sokrata ech oczy tło pełnią - wyczuły trop w powietrzu rozedrą płótno! dłonie są pustką - nieznaleziona droga nadal poszukiwanie Wszechświat to dobroć - oddaje ludziom siłę lekko można brać czerpać z wnętrza -dobroć to broń,bat głupoto drżyj 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi