Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"...packi akcja atrakcja
blamaż - na blacie plama
ale prysł był marazm na raz

dwa, trzy
muchy sennej
a ty
też brniesz w to przesilenie"

jeszcze wiosenne czy już jesienne ?

Zabrakło mi tutaj przysłowiowej kropki nad "i".

No i - "prysł był marazm... muchy sennej", moim zdaniem - po akcji packi ;)

Chyba że autor chciał inaczej i to - raz, dwa, trzy, to  wprowadzenie w hipnotyczny marazm, więc muchy senne ponownie :)

Przyjemnie się czytało :)

Pozdrawiam ciepło :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena  transcendencja ludzka, czy można wyjść poza swoje własne ja, gdzie jest granica, gdzie to się zatraca.   Ciekawy wiersz filozoficzny i z pola mistyki (ciekawy zapis- tak jakby miał jeszcze trwać)      które byłoby tylko moje i nie pamiętam nie pamiętam              nie czy kiedykolwiek byłem              był                      by                              ł   Swoje jedyne słowo ciągnął, jak gdyby szukając innych. Nie był to człowiek, który nie pamięta, lub nie chce odpowiadać: był to człowiek mówiący swoją prawdę. (J. Conrad)
    • @Migrena

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Pana poglądy są tak od moich odmienne, ale jakby nie powiedzieć scalały Polaków niezmiennie. Trzy zabory o trzech różnych tożsamościach. Józef Piłsudski rządził a Pan panie Romanie Dmowski umeblował myślenie rodaków na lata. Dzisiejszy spór polityczny ma korzenie w międzywojniu. Ojcowie naszej niepodległości- potrafiliście wznieść się ponad osobiste urazy, gdy pojawiła się szansa powrotu Polski na mapy Europy. Antoni Dołęgo- nie zapytam dlaczego, ukrywałeś się najdłużej po wojnie w partyzantce. Emilio Marcelino Malessa. Pani historia jest wręcz szekspirowska. Heroizm i odwaga i ogrom sił. Nie zapytam dlaczego. "* Wolności! której dobra nie docieka. Cecho dusz wielkich! ozdobo człowieka. Tyś tarczą twoich Polaków od wieka..(..)" Ojczyzno moja. Ty, co wiarą i orężem w ramionach, z miłości się wzięła biało- czerwona.         *Ignacy Krasicki
    • @Migrena   dziękuję za pochylenie się nad moim wierszem...   i tak poważne podejście do jego treści    w zamierzeniu miało być mniej dramatyzmu, a więcej filozofii   miał być lżejszy   ale to co piszesz, jest ciekawe i wnikliwe!     bo są takie tematy,przecież  zawsze są ...   tak - to jest drugie dno!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...