Maciek.J Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Raz stary samuraj z obszaru Daleki Wschódchciał raz też ułożyć limeryk taki jak z nutpiękny i liryczny o swej Mihirinie ,,wyszedł,, - więc popełnił harakiriPiesek miał jedzenia za to aż na tydzień ,,w bród,, 1
bronmus45 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Raz stary samuraj z dalekiej Japonii napisał limeryk dla swej Ayakonii Limeryk nie wyszedł, więc w tej chwili samuraj popełnił harakiri. Piesek go wnet pożarł. Nikt mu nie zabronił.
Maciek.J Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 mały piesek i taka bestia ? mały piesek je na raty jak ,, mój ,,
AnDante Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Raz pewien literat z miasta Jokohama limeryk chciał spłodzić o japońskich chamach strasznie się chłop wysilił bliski był juz harakiri lecz nie spłodził żadnej puenty aż do rana Edytowane 18 Czerwca 2017 przez JADer (wyświetl historię edycji)
bronmus45 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) ostatni wers ma o jedną sylabę za mało w stosunku do 1 i 2 - ja jednak nie zakwalifikowałbym go do limeryków. Żadne zaskakujące zakończenie w ostatnim wersie, tylko stwierdzenie przewidywalnego faktu. ... Dodałeś brakujące "aż" już po napisaniu mojego komentarza. Druga część mojej wypowiedzi pozostaje bez zmian. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Bronisław_Muszyński (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Raz stary samuraj na Dalekim Wschodzie chciał stworzyć limeryk o Dzikim Zachodzie nie miał weny ani chwili wiec popełnił harakiri został po nim tylko koń w ogrodzie ? Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Annie_M (wyświetl historię edycji) 1
Maciek.J Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Aniu twój limeryk znacznie lepszy niż Bronka z pozdrowieniami
Maciek.J Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 JaDer próbuj dalej masz potencjał na dobre limerykopisanie
bronmus45 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wolałbym - nie miał weny w danej chwili, lub tamtej chwili, lecz nie ani chwili
Pomoc Wiosenna Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 ... Pewien stary samuraj z Kioto, nazywany przez wszystkich idiotą, chciał popełnić seppuku. Lecz, że małe miał kuku, rok już myśli, jak robi się toto. ... 3
Annie Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Bronisław - jednak zostawię jak jest, ze względu na Anię ?
bronmus45 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...a kim Ty więc jesteś, jeśli nie ową Anią, do której adresowałem mój wpis?
Justyna Adamczewska Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 No koniec o tym piesku to dla mnie okropne, choć Japończycy tak, jak Chińczycy, jadają psy a tu jest odwrotnie. Pozdrawiam, dobranoc.
ja_bolek Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Mistrz haiqu, shogun Basho z Nary* nie mógł znieść pienia pewnej gitary długo się nie pieścił miecz w brzuchu umieścił teraz Bronmusza męczą koszmary. * japońskie Gniezno
Justyna Adamczewska Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 No to ja tak: Kodeks Bushido i sake Kamikadze wiatrem Stoją składając dłonie Twarze szlachetne Nikt nie pomstuje Spokojne dusze Posłuszne umysły Ich marzenia przyszły.... c. d. n. Pozdrawiam
Maciek.J Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak się mówi potocznie ,, nie miał chwili ,, czytaj : nie miał wolnego czasu czyli taka forma jest dopuszczalna
Maciek.J Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 pozdrawiam wszystkich fanów Japonii ;-))
AnDante Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Raz pewien literat z miasta Jokohama limeryk chciał spłodzić o japońskich chamach lecz juz po chwili bliski był harakiri gdy mu komputer wrzucił rym OBAMA
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Miasto Jokohama Płakało wiedząc Że Obama Nie da się "rymnąć' Tak zaraz z rana
Rekomendowane odpowiedzi