PoLato Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Po raz kolejny zasiadłem nad Bukowskim czytałem jego wpis w obronie poezji, mówił o martwych ludziach dominujących w naszym społeczeństwie, o ich cadillacach, willach na przedmieściach. O profesorach tworzących poezję, oklaskiwanych przez bezmózgich pochlebców, o pieniądzach wyrzucanych w błoto na ich wypociny, o ludziach, którym tylko błoto po kostki i piach po oczach, o szaleństwie, biedzie, o myślach samobójczych i strachu przed nadtłuczoną szyjką butelki, o ich dobrej acz ciężkiej walce, toczącej się każdego dnia o autentyczność i Życie.. Zobaczyłem moje mieszkanie: 68m2, zmywarka, renomowana wyciskarka do soku, telewizor LCD konsola do gier, wielki monitor spięty z komputerem drukarka laserowa, garaż podziemny, komórka lokatorska, łóżko 160x200.... Spojrzałem na to z uśmiechem a łzy smutku i straty rozorały mi twarz. 1
ja_bolek Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 Fajny ten Bukowski ... i co miesięczny czynsz !
Marlett Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2017 Bukowski nie miał tak poukładanego życia - zmywarka, garaż..... ale żył ''na całego''. PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi