Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) wszechświat to my robaki planety gwiazdy płacz uśmiech nuda ośmieszanie prawdy wszechświat to brama wielkiej dziury która zawsze donikąd zaprowadzi co znaczy że ciągle będziemy błądzić między złudnymi jego światami na jakich my ludzie nigdy tego co na ziemi nie doznamy - one rządzą się własnym prawem dla nas niepojętym które tworzy kolejne dziury w dziurze - my ich nie dotrwamy są pojęciem obcym niezrozumiałym do jakiego staramy się zbliżyć lecz wszechświat to wielkość niedościgniona ona zawsze będzie przed i za nami Edytowane 5 Maja 2017 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Trampowski Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Dobry wiersz. Trochę się potknąłem w tym miejscu: "na jakich my ludzie nigdy tego co na ziemi nie doznamy" Poza tym OK. Porusza nieporuszalne. Jak mówić o tym, o czym nie da się nic powiedzieć.
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zwykle staram się zrozumieć, co autor miał na myśli i przekładam z autorowego na swoje. Wszechświat to my, robaki,planety i gwiazdy. Płacz, uśmiech, nuda i ośmieszanie prawdy. Wszechświat to brama wielkiej dziury, co zawsze donikąd prowadzi. To znaczy, że będziemy błądzić między złudnymi jego światami. Na których nigdy - tego co znamy - nie doznamy. One rządzą się własnymi prawami. Dla nas Niepojęte, które tworzy kolejne dziury w dziurze (my go nie ogarniamy). Są pojęciem - obcym i niezrozumiałym Do niego staramy się zbliżyć. Wszechświat to wielkość niedościgniona. Zawsze będzie przed i za nami. Teraz stał się nieco bardziej czytelny ale czy rzeczywiście dobrze ciebie zrozumiałam ? Pozdrawiam ciepło :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Witaj kol. Trampowski - miło że zajrzałeś - czytam ten fragment o którym wspomniałeś - ale wedle mojego nic się nie zacina - jednak za zwrócenie uwagi dziękuje - one zawsze są brane pod uwagę . Jeszcze raz dziękuje. Udanego wieczoru życzę Edytowane 5 Maja 2017 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Wita Bożenko - dzięki za obecność - po głębszej analizie tego co napisałaś muszę stwierdzić ze moja propozycja jest słuszna - ale za tak głęboki kom. dziękuje. Jeszcze jest jedna opcja Bożenko - zobaczymy co powiedzą inni.
a.z.i_xxx Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Czy mozemy byc wolni od wszystkiego kometarzy,hejtow, pragnien innych ludzi. Tak jak jest, jest dobrze Odrzucmy wszystko bacmy w transie milosci milosci do stworzenia. A tak na marginesie wszystkich zapraszam do wysluchania piosenki Rammstein ,,Stripped". Podsumowanie chce wszystkich zaprosic na:) ,,Stripped" Edytowane 5 Maja 2017 przez a.z.i_xxx (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Witaj - a.z.i. xxx - miło że zajrzałeś - dzięki. pozd.
Annie Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Z przyjemnością przeczytałam, trochę zapachniało astrologią ? Pozdr
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Witaj Annie M - cieszy mnie że się spodobał - kosmos i cała jego otoczka niby trudna ale bardzo ciekawa - zawsze podziwiałem i podziwiam jego nieograniczoną wielkość i piękność zarazem. Dzięki za kolejne czytanie. Przyjemnego ci życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Witaj Deonix - jest tak ja napisałaś - takie odniesieni mną kierowało - a wyobraźnia bardzo pomaga przy tworzeniu takich wierszy - jest tematem bez dna. Dziękuje za tak obszerny i mądry komentarz. Ciesze się że wiersz do niego cię sprowokował. Udanego wieczoru życzę
Marlett Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Każdy człowiek jest ciekawy wszechświata. Im większa niewiadoma tym większa ciekawość. Nie ma jeszcze technologii, które odkryją dręczące nas tajemnice ;) PozdrawiaM.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Miła Marlett - zgadza się - czym mniej wiemy tym więcej odkryjemy . Dzięki za czytanie. Podejrzewam że tej technologii jeszcze bardzo długo świat nie ujrzy albo i wcale - to wszystko zbyt wielkie. Radosnego dnia życzę
AnDante Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Słuszne pytania, słuszne wątpliwości, czasami wręcz żal, że nie dane nam będzie otrzymać odpowiedź na wszystkie interesujące nas pytania, nie starczy życia. A na dodatek jeszcze świadomość, że każda odpowiedź, każda odkryta nowa prawda rodzi nowe pytania, nowe wątpliwości i niezaspokojoną ciekawość. Poruszyłeś Waldemarze ciekawy z jednej strony, a nostalgiczny z drugiej temat. :)
Rekomendowane odpowiedzi