Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 auto naprawić nie kłopot są warsztaty mechanicy popsute życie to już problem na kanale go nie naprawisz zbyt delikatne skomplikowane posiada duszę kluczem jej nie dokręcisz więc uważaj nie podstawiaj mu nogi - nie kalecz byle czym doceń je - żyj
Deonix_ Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 Ciekawa tematyka, porównanie (oczywiście z zaprzeczeniem) wychodzenia z kłopotów życiowych z wizytą w warsztacie samochodowym; Jednakże mam kilka uwag : 1) w 3. zwrotce "ę", bo z kontekstu wynika, że to liczba poj.; 2) w 2. zwrotce zmieniłabym "to już problem" na "jest kłopotem"; 3) a w ostatnim wersie ostatniej zwrotki usunęłabym "je" ; Oczywiście większość to tylko moje luźne sugestie ;) Pozdrawiam i do miłego ;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 @Deonix_ Witaj - dziękuje za czytanie - wiem taki inny ale mam nadzieje że ciekawy.... Zamieniłem w pierwszej zwrotce - nie kłopot zamiast problem. Tak więc w trzeciej pozostawię po staremu. Nie kumam tylko czemu owe '' ę '' nie pasuje ci. No a w ostatnim wersie muszę przetrawić poczekać . Jeszcze raz wielkie dzięki - zawsze rady innych cenie. Spokojnej nocy ci życzę
Marlett Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 @Waldemar_Talar_Talar zbyt delikatne skomplikowane posiada duszę kluczem jej nie dokręcisz
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 @Marlett Witam serdecznie - miło że jesteś pod wierszem - a te niesczesane ''ę '' zniknęło - jakoś tak wyszło - dziękuje. Udanego dnia ci życzę
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Czemu nie? Zależy kto tym kluczem operuje. Subtelne, kobiece ręce dokręcą każdą duszę (oczywiście męską), tak umiejętnie, że ... . Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 @Andrzej_Wojnowski Witaj - dziękuje ci za obecność pod wierszem - a z tymi kobietami coś na rzeczy. Miło że byłeś. pozd.
Annie Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 @Waldemar_Talar_Talar Powiedziałabym, że ta dusza z kluczem to już metafizyka :) Pzdr
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 @Annie_M Witam - dzięki za odwiedziny - metafizyka powiadasz - dobre... Miłego ci życzę
Rekomendowane odpowiedzi