Konrad_Drzewiecki Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Kiedy zmarłaś swe szklane łzy ulewałem przy tobie zasnęłaś snem wiecznym nasz płomień zgasł los zdmuchnął nam go Ostatnie pożegnanie ostatnia łza na czole Drogą potępioną stąpam już dość... byle do raju... Twe imie tak piękne dawno, dawno temu ... sercu mojemu bliskie byłaś ósmym cudem świata mi niczym płatek śniegu umknął z dłoni mi zniknął... struga światła zgasła Nadziejo... żegnaj ma najdroższa.
Marlett Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 @Konrad_Drzewiecki Zbyt archaicznie i patetycznie.
Konrad_Drzewiecki Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Nie, mojego autorstwa, przypadkowo mi się dodało. Piszę kursywą bo podoba mi się taka forma wiersza.
Marlett Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 @Konrad_Drzewiecki Tu obowiązują pewne zasady i nikt bez przerwy nie będzie pytał czy to cytat czy tylko tak się komuś podoba ... :(((
Alicja_Wysocka Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Swe, twe, ma - a nie ładniej: swoje, twoje, moje? Dodaj jeszcze mą, twą i meeee. Moim skromnym zdaniem, za dużo zaimków i trójkropków Rozumiem, że te ostatnie są niedopowiedzeniami, ale aż tyle w krótkiej formie zakrawa na manierę. Sorry, to są techniczne uwagi, które łatwo można zmienić, poprawić, klikając na znaczek 'edycja' Nie chcę ranić Twoich uczuć, bo wiersz jest smutny, jednak mam wrażenie, że osoba o której piszesz zasługuje na staranność. Pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi