Apolonia_Zięba Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jest taki czas, może to wiosna, gdy wszystkie plamy znikają z czasem pewnie nadzieja myśli tak o krokach, skreślając wszystko, co dotychczas marne. Zieleń oddycha, płuca już pracują, z twych oczu spokój znowu mnie kołysze, mówię dzień dobry niemal wszystkim ludziom, jestem przy tobie, choć to przecież nigdzie. Wiosna! Ni kwietniem, wrześniem, ni październikiem, ni kromką chleba ani wiatrem znad lasu, gdy gdzieś wychodzisz, znów jest niemile Idę więc naprzeciw drzewom, naprzeciw wiatru, tyle tu ciszy, że mogłabym tak życie, spędzić, dotykając milczeń dębów, grabów. 1
Marlett Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 @Apolonia_Zięba Rozstania to ból i tęsknota, a jednak można je wyrazić lirycznie ubierając naturę w odczucia ;dotykając milczeń dębów, grabów PozdrawiaM.
WiJa Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 nawet jeśli milczenie, zwłaszcza wspólne jest i to nieraz jak bardzo wymowne, to jednak co (do)słowne, to (do)słowne :)
Apolonia_Zięba Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 @Marlett Tak. To pożegnanie z jaśniejszą stroną mojego życia :) Dziękuję za czytanie. Wszystko można przekazać w sposób liryczny - nawet największy ból i żal. Myślę, że mi się udało tak właśnie... Pozdrawia - Pola :)
Apolonia_Zięba Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 @WiJa Dzięki za czytanie i mądry komentarz... Pozdrawiam... :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 @Apolonia_Zięba Witaj- Apolonio podoba mi się to iście na przeciw - no i ta cisza ... Tak wiele mówi - głowa do góry - jeszcze wróci do ciebie to co było ci miłe . pozd.
Apolonia_Zięba Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za czytanie i energetyzujący komentarz :) Oby tak było. Pozdrawiam i miłego dnia życzę...
Rekomendowane odpowiedzi