anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 ja lubię kiedy czarny kot geometryczne kreśli proste gwiezdnym półsnom pulsuje noc cięciwy przeznaczenia łącząc czuję się jakbym łamała tło lub homerowe wiodła wojny trzy kroki w tył a może krok krew wystukuje takt na wąsy z boku zielenią zakwita wzrok czernieje miękką sierścią płotek wątpię czy słyszał mruczaty czort czym bywa kot gdy nie jest kotem
Anna_Tucholska Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Z przyjemnością przeczytałam wiersz. Koty czasem chadzają drogami poetów. Pozdrawiam.
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 ech te koty :) dziękuję
Marlett Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 @anna_barbara__czuraj-struzik czy to diabeł czy to czort ważne że mruczy i wlazł na płot to z pewnością kot
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 :) :) :) oj kot kot jak powiedział Fredro :)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 @anna_barbara__czuraj-struzik całkiem przyjemny wiersz i widać, że umiesz posługiwać się słowem, dlatego coś mi tu haczy. To "ja" w pierwszym wersie trochę psuje ciekawie poprowadzony dalszy wątek, jakby napisał to ktoś inny. Może to tylko moje odczucie, bo nie lubię sformułowań typu "ja to, ja tamto", czyli "ja" ukierunkowane na siebie, zamiast na właściwą treść. Jeśli już musi być ta jedna sylaba więcej, [ale nie sądzę] to może : tak lubię kiedy czarny kot (?) Pozdrawiam.
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 To ciekawe, również nad tym myślałam. W zasadzie Ja, miało podkreślać lekkie przymrużenie oka, hmm, tak jakby to mówiło żyjące gdzieś w nas dziecko, no sama nie wiem. Dziękuję za szczerość i pozdrawiam serdecznie :)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 @anna_barbara__czuraj-struzik niektórzy na takie uwagi strasznie się obrażają, a przecież to tylko sugestia, tym razem miłe zaskoczenie :) również serdecznie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 jest pomysł i proponuję z kotem popracować w kolejne życia wciela się kształtuje ciemne byty w wymiarze ósmym ginie gdzieś a może on jest nikim :)
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 oj mój kolejny kot wędruje przez dziewięć wymiarów :) :) :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo może nie jest to Twój kot no przyznaj się i bądź szczera ten kot od wyższych pewno psot to kocur Schrodingera :) :) :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 @anna_barbara__czuraj-struzik Przeczytałam z przyjemnością :)
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi