Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie doczekaliśmy rocznicy
piętnastej...
zabrakło sił, by kochać
jesteś wolny - powiedziałam
skorzystałeś
zwiałeś
poszedłeś po papierosy

miałam plan
wspólnie zestarzeć się
trójka dzieci, dom i pies...  cały ten cyrk...
na mazurskiej ziemi
wśród kwiatów
moich wyjazdów
twoich powrotów...

Edytowane przez Samanta_Stochla (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Bronisław_Muszyński

Coś mi mówi, że ta historia skończy się podobnie. Będziemy niby od niechcenia pytać znajomych o siebie... albo bez pytania, wyłapywać fragmenty informacji z cudzych rozmów. Trochę smutne.

Dziękuję :):):)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @wiedźma Między Czarodziejką a czarownicą jest różnica -  20 lat     A te „20 lat”… to nie czas to kilka strat trochę ciszy parę niewygodnych prawd i moment kiedy przestajesz bać się własnej mocy   :)
    • @Na liniach czasu Dziękuję i bardzo to doceniam, bo praca nad wierszem nie była łatwa, a właśnie było tak, że chciałem go utrzymać w tym nieco starodawnym tonie, kiedy wiara w Pana Boga była -jak mi się wydaje- większa niż obecnie, a więc to taki hołd dla pana Jana Stoińskiego, ale też i dla wspaniałej pani dr (która prowadziła zajęcia i przeczytała tekst) oraz dla ówczesnego kierownika Katedry Historii Medycyny prof. dr hab. med. Romana Meissnera, dzięki którym poznałem w/w tekst: "Modlitwy lekarza nabożnego". Było to w okolicach roku 2001, tekst modlitwy chodził mi po głowie przez następne ćwierć wieku, aż w końcu w okolicach roku 2025 zdecydowałem się napisać wiersz (nie pytaj jaką miałem tremę, żeby go opublikować - bo była to WIELKA trema).   @Alicja_Wysocka A właśnie, że jest przepiękny i już :) - w tym wypadku to ja reprezentuję jury sędziowskie ;) Pozdrawiam Alu! J. J. Zieleziński
    • @jjzielezinskiAleż on nie jest przepiękny, on jest napisany na kolanie, pozdrawiam :)
    • @Migrena Jacku,  zostawiłeś mnie bez atramentu… a miałeś się podzielić  :)  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Poet Ka Rozumiem, rozumiem i dziękuję za doprecyzowanie. Z zawodu jestem inżynierem IT (aczkolwiek co nieco otarłem się o medycynę, a konkretnie o stomatologię - bo to w Katedrze Historii Medycyny AM w Poznaniu pierwszy raz usłyszałem ten XVII tekst lekarza Jana Stoińskiego na podstawie którego po latach napisałem tenże wiersz). Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński   @Alicja_Wysocka Dziękuję Alu za przepiękny, rymowany komentarz. Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...