henryk_bukowski Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 wróciłem jak zwykle wesoły i mokry od znoju moja Mery Lou siedziała w fotelu i bawiła się klipsami znudzona jak mop powiedziała odchodzę od zmysłów nic nie mówiłem bo byłoby to zaczynem kolejnej gonitwy królików zwyczajnie powoli rozchyliłem jej podwoje i wziąłem za żonę a ona mnie za kochanka
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Henryku, jest maleńki zaczyn na delikatny erotyk, nawet tytuł pasowałby, ale są określenia, które psują tę "bajkę", chociażby.. mop. Hej.
henryk_bukowski Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 ..dobrze jest Nata..:)..mop to mop..:)pozdrówka..
Marlett Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 @henryk_bukowski Zdaje się ,że trzy ostatnie wersy są przewrotne. Co do mopa - nic nie znaczy w naszym życiu ....:)
Anna_Myszkin Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Na szczęście nie ma już przyzwolenia społecznego na przedmiotowe traktowanie kobiet, a tym bardziej na ściąganie ich do poziomu mopa (czyt. szmaty). Ani żart, ani erotyk - jednoznaczna próba podbicia ego przez sfrustrowanego peela. PS Nawet tytuł nie łagodzi sposobu wypowiedzi.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Mam takie wrażenie, że za bardzo chcesz wrzucić pożądanie, seks, pragnienie czy w końcu (jakoś tam pojmowaną) miłość w założenia materialistyczne. Sytuujesz potrzeby seksualne tuż obok jedzenia, picia, zarabiania kasy (to taka trochę przekrojowa opinia na bazie kilku wierszy). To upowszechnienie czy raczej zubożenie, schematyczność sfery seksualnej zabiera jej intymność i sacrum czterech ścian, do których wstęp kolejnych oczu jest uczestnictwem w niezbyt udanej orgii. Jest w tym wszystkim jakaś frustracja i chyba erotyczne nieusatysfakcjonowanie (mowa oczywiście o tekście - tak rysujesz twarz podmiotu lirycznego) co powoduje, że złożoność ludzkiego życia staje się marginalna. Nie namawiam do ascezy, ale szacunku do namiętności, bo to nie rynek towarów i usług. (Choć niewątpliwie niszcząc kolejne tabu świat pikuje w dół). Nie namawiam również do rezygnacji z poczucia humoru, bo taki stan ducha uważam za atut. I ostatnie "nie" Nie jest to również popis krytyki dla krytyki, tylko próba zmuszenia do małej refleksji. Tym bardziej, że nigdy nie sugeruję się autorem, a tym co zamieścił. Lubię "pieprz" w tekście, ale nie.............. Sam sobie dokończ, bo wiem że potrafisz :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Bardzo proszę. Cieszę się, że tak wiele "zrozumiałeś".
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 bajka gimnazjalisty - ruja i poróbstwo, zero intelektu
henryk_bukowski Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 @Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Puknij się w główkę Sojan..przez pierś..!..:)
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zanim zaczniesz mówić czy pisać do mnie - wytrzyj nos syneczku! ok?
Rekomendowane odpowiedzi