Alexa_Dorth Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 upadki w niebo mówią tego nie ma to nie istniało pocałunkiem kobiety bezkształtne we mnie rozwijało skrzydło zbyt często zamieniam czyjeś ciała w krew od kołyski do niewoli uśpiona w tobie skazana zaspokajać na zdartych kolanach i tylko czasem zdejmiesz mi woal żałobny patrząc w oczy żarliwe życiem tej nocy teraz w snach pełzniesz pode mną nie zawsze jestem kolejnym przejściem mamy swoje rozdziały między szaleństwem i święte klucze po zmorach samotności płonę jako krzew ciernisty w uległości uzależniona od obcych zachodów słońca chora i wątła w hipnotycznym kołysaniu nieprzytomnie ucząc się jak dotykać
jan_komułzykant Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 o Polsce, nie wiem, ale jeśli tak, to pięknie. świetny tytuł - zakazany :/
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wiersz O.K. , a jeżeli chodzi o tytuł to najbliżej w Czechach 60%. Łyżeczka cukru , zapałka i wena sama przychodzi.
Alexa_Dorth Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dziękuję za komentarze:). jan_komułzykant - jeśli tak odebrałeś to naprawdę dobrze, wiersz traktuje o niezrozumiałej tęsknocie za czymś nierzeczywiście utraconym, zabarwionym przez ludzką wyobraźnię, bliskim i dalekim co pociąga i odpycha - myślę, że ktoś tak mógłby wyrazić swoją tęsknotę także za ojczyzną :) Andrzej_Wojnowski - bez cukru zdecydowanie zdrowiej, chociaż nieco piecze - aczkolwiek ten smak gorzki gasi większą gorycz- egzystencji;)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Cukier nie jest po to by osłodzić , to tylko nośnik ognia. Bierzesz łyżeczkę cukru , delikatnie polewasz absyntem i podpalasz. Następnie płonącą łyżeczkę z cukrem wkładasz do szklanki (najlepiej z grubego szkła np. do whisky ) i szybko mieszasz. Po wymieszaniu zdmuchujesz płomień i pijesz. Powodzenia.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 @Alexa_Dorth Witaj - zgrabnie wyszło - sam zatęskniłem za czymś czego nie było a mogło być . Trzeba dobrze się wczytać by zauważyć jego sens - lubię takie jak ja mówię trudne wiersze . Spokojnej nocy życzę
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Całość ciekawa, a puenta śliczna. Hej.
Rekomendowane odpowiedzi