Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

W imię tolerancji

Rekomendowane odpowiedzi

@jan_komułzykant
Panie Janku, jeszcze parę dni temu Zachód, na czele z Obamą, nie chciał słyszeć o rozmowach z Asadem Basharem, a wczoraj ogłosili, że będą z nim rozmawiać, a nawet widzą go, jeszcze przez jakiś czas, na obecnie zajmowanym stanowisku; można by pomyśleć, że to jakiś chaos, nic z tych rzeczy, wyrafinowana polityka w imię KASY!!! Żadna wolność, żaden honor, godność, bezpieczeństwo ludzi, - rekinów biznesu to absolutnie nie obchodzi!!! Nasze łzy, flagi, znicze - mają to daleko w dupie!!!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

żeby nie było wątpliwości "o czym" ja mówię, musiałbym sięgnąć do zbyt wielu publikacji lub faktów zarówno z najnowszej, jak i tej starej historii świata. Szczerze mówiąc nie chce mi się, bo to i tak, jak widzę, nic nie da. Przy okazji, młodzieńcze - nigdy, nikomu nie zarzucaj rzeczy, które uroiły się jedynie w twojej głowie, tym bardziej nacjonalistyczno-faszystowskich poglądów. Nie dałem ci ani jednego powodu, żebyś mógł coś takiego napisać, więc uważaj, co mówisz, bo na to jest paragraf. Nie znasz mnie, więc trochę pohamuj "jęzor" i psychologiczne zapędy.
Czytaj i słuchaj ze zrozumieniem, zamiast zapuszczać się do czyjegoś ogródka lub powtarzać brednie, które ci się wtyka i "gdzieś tam" się gromadzą, w nadmiarze. Nad hormonami trzeba panować.
I żeby nie było wątpliwości - nie mam nic przeciwko ludziom wierzącym - w cokolwiek. Nawet w Potwora Spaghetti. To ich sprawa.

@Janusz_Józef_Adamczyk
Panie Januszu - pełna zgoda - RRR (realizm, racjonalizm, rozsądek)
a czasem doza humoru :) [img]http://img.myepicwall.com/2015/12/a4edf6b166adb8a9def28d86f261c186.gif[/img]

Może i mam urojenia(jak pan to nazywa) ale nie widzę zagrożenia ze strony Syryjczyków a widzę jak media napędzają strach przed nimi. Strach który do niczego nie prowadzi. A jeśli do czegoś prowadzi to tylko do skrajnych poglądów i ogólną nienawiść w społeczeństwie.