LadyC Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 noc pohukuje na mnie jak sowa czasem błyśnie czymś w okno, a ja już widzę blask oczy przyklejone do podłogi, ściany , muchy za moimi plecami byle nie patrzeć w punkt od którego nie można się oderwać słychać dźwięki które wrastają i stają się tobą nami wszystkimi z osobna głosami pustki księżyca i pełni poświaty za światy powiedziesz każdą myśl jaka spocznie uczepi się tonu zatonie w pejzażu by umrzeć na końcu spojrzenia i dźwięku
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Cieszę się że jesteś Lady. Fajnie napisałaś. Pzdr oraz CCC.
LadyC Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 @Stefan_Rewiński ogromnie mi przyjemnie. dziękuje za słowo i pozdrawiam
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2015 no ta ;) i te " poświaty za światy " nie mylić ze zaświatami
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 podmiot zbiera odgłosy świata i rezonuje nimi jak pudło rezonansowe skrzypiec...prawdziwie poetycka synestezja w krystalicznej postaci, rzekłbym wzorcowej...
LadyC Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 @Zdzisław_Chciwiec Nie jestem pewna czy cokolwiek z Pańskiego komentarza zrozumiałam, ale dziękuję za dobre chęci :)))
LadyC Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 @Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN dziękuję :)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 @LadyC LadyC ( no wszystko wyjaśniać ?? wszystko wyjaśniać ?? ... kurczaczki jak zwykle nic bebechem nie dadzą wyczaić heheh ).... aaaalee ;) okij. Strasznie dużo tu przerzutni " ja już widzę/blask/oczy", można się/oderwać/słychać " , " się tobą/nami/wszystkimi z osobna" , czy właśnie " poświaty/za światy/ ( ta jak dla mnie przekomiczna ,aaale ). Któreż to przerzutnie powodują nie tylko dowolność czytania, interpretacji i zrozumienia , lecz i niezłe "zamieszanie" i utrudnienie w odbiorze, aaaleee widac tak miało być ( pomieszanie z poplątaniem ). Aaaalee co mua tam wiem ;)) ... mua, mua , mua ( to na osłodę ) pozdrawiam i sorki za różne ....
LadyC Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Ach! mua! A to już wszystko kumam :))) A, że zamieszanie - miała być przestrzeń, miało być trochę zamieszania bo to w sumie zbiór luźnych skojarzeń o sporej dowolności interpretacyjnej.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 @LadyC wiesz ;))) piszę co widzę i myślę , bo jak juz z 200 lat temu zauważył hrabia Fredro " CZEŚNIK- Od powietrza, ognia, wojny,/ I do tego od człowieka,/ Co się wszystkim nisko kłania - / Niech nas zawsze Bóg obrania./ " heheh ... pozdro ;)
LadyC Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 @Zdzisław_Chciwiec A czy ja marudzę? ;)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 @LadyC a bo Cię tak dobrze znam cobym wiedział ?? ( wiesz uczę się czytać w myślach, aaalee żeby aże tak ??? heheh ) pozdrówki ;)
LadyC Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 @Zdzisław_Chciwiec aż tak to Ty się nawet nie waż :)))
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 @LadyC myślę, że warto się pilniej uczyć żeby "aż Takie" myśli poczytać ;))) hheheh a późni to wydam ksionżkę pt. " kobiece myśli utajone" heheh ( już zacieram ręce )
Iru_De Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 noc pohukuje na mnie jak sowa czasem błyśnie czymś w okno, a ja już widzę blask oczy przyklejone do podłogi, ściany , muchy za moimi plecami byle nie patrzeć w punkt od którego nie można się oderwać słychać dźwięki które wrastają i stają się tobą nami wszystkimi z osobna głosami pustki księżyca i pełni poświaty za światy powiedziesz każdą myśl jaka spocznie ...to za światy - poświaty za blisko, prawie rym uczepi się tonu zatonie w pejzażu ........ tonu - tonie by umrzeć na końcu spojrzenia i dźwięku
Rekomendowane odpowiedzi