Marlett Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 szeleszcząc gubi poskręcane listy na wietrze usychają nabrzmiałe błony pękając z bólu skrzypiące rogi nieznanymi dźwiękami wywołują dreszcze zmęczone sznury trzeszczą przenikliwie przechodząc w stan kruchy strzelają nerwowo bicze rozcinając powietrze do chmur już nic nie toczy w uschłych podporach ptak usiądzie i zaśpiewa nim się powali i sczernieje
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 @Marlett Witaj czytam i czytam - ale mam problemy z rozszyfrowaniem o co lub o kogo chodzi - chyba o drzewo .... Proszę oświeć mnie - bo pękam z ciekawości. pozd.
Marlett Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 @Waldemar_Talar_Talar Dobrze trafiłeś. Mały obrazek, opis dźwięków usychającego drzewa. Może nieco mylący tytuł , ale zaczerpnęłam go z przypowieści o przeklętym drzewie figowym. Bardzo dziękuję za komentarz. PozdrawiaM.
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Ta przypowieść miała jeszcze pewnie jakieś głębsze symboliczne znaczenie, poza uschnięciem samego drzewa... Pozdrawiam :)
Marlett Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 @Alicja_Wysocka W moim wierszu nie trzeba doszukiwać się biblijnych przesłań. Wyobraźnia czytelnika jest nieograniczona ...:) Jak wspomniałam jedynie tytuł jest zainspirowany. PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi