WiJa Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Moją kochanką jest moja linijka (z zamierzchłych, żeby nie powiedzieć, ni to szkolnych, ni młodzieńczych lat). Tak, to ona mnie drapie po plecach. Ona teraz jedna ze mną jest na dobre i na złe. Oprócz, kochanie, ciebie jednej, ale ty nie jesteś z tamtych moich lat. I jakie to szczęście, bo pewnie ty też nie chciała byś (co by nie mówić, czego nie widzieć) dzisiaj mnie znać.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 @WiJa Witaj - zaciekawiła mnie twa linijka - wiersz o kimś z minionych lat . Lekko się uśmiecham czytając . Broń boże z wiersza - z owej linijki . Chyba się jednak mylę - nie chodzi o kogoś że szkolnych lat . Ciekawe ... pozd.
WiJa Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 @Waldemar_Talar_Talar no tak, z tamtych lat moją kochanką jest tylko moja linijka. ale jeśli nawet ludzie odchodzą, zostaje miłość co do tego, co jest teraz, to powiem tylko, że raz jest daleko, a raz blisko mogę nawet ten mój komentarz rozbić na takie wersy, a czy to jest wiersz, to jest dopiero pytanie: No tak Z tamtych lat moją kochanką jest tylko moja linijka. Ale jeśli nawet ludzie odchodzą, zostaje miłość. A co do tego, co jest teraz, to powiem tylko, że raz jest daleko, a raz blisko.
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 @WiJa Tak mi przyszło w związku z Twoim wierszem. Nawet kiedy Twoja miłość odchodzi (mam na myśli osobę), to w sercu pozostaje wyryty ślad, coś jakby zagłębienie. Każde dobre wspomnienie o niej, będzie zawsze idealnie się miało, będzie dopasowane do tego miejsca. Myśl o kimś innym, nie chce się ułożyć. Nowe uczucie, jeśli przyjdzie, musi sobie poszukać innego dołka, ale zdarza się, że tamto poprzednie, zajęło całą przestrzeń. Pozdrawiam :)
WiJa Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 @Alicja_Wysocka a więc to jest wiersz (a może i to drugie też), cieszę się, że chociaż niektórzy tak uważają. żebym to ja jeszcze wiedział, czym jest poezja
Rekomendowane odpowiedzi