Artur_Bielawa Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Krążą kruki i gawrony tam gdzie zawsze biją dzwony wydłubują w moim ciele łzy, sadzawki i kipiele Krążą gdzieś nad miastem w stadzie czy wy o tym rozmyślacie już wam zrzedły czerstwe miny odpuszczają grzechy wymazują winy Krążą kruki i gawrony jak prezenty za talony gdy przyspieszy serca bicie o nich jeszcze usłyszycie Krążą gdzieś na skraju miasta własna skóra im za ciasna odzywają się z ambony czarne kruki i gawrony
Artur_Bielawa Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 @stanisław_prawecki ?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 @Artur_Bielawa Witaj Arturze - czytam i mam problem - oświeć mnie proszę o co chodzi . Mam nadzieje że nie chodzi o to o czym myślę . pozd.
Artur_Bielawa Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar dla mnie to coś na temat antyklerykalizmu i o to mi tak mniej więcej chodziło:) pzdr.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak myślałem - tylko nie rozumiem czym cię tak zrazili owi klerycy . pozd.
Artur_Bielawa Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 @Waldemar_Talar_Talar czym? fakty mówią same za siebie ale to nie miejsce na dysputę teologiczną:) wiersz można interpretować według siebie. pzdr.
Marlett Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. weź kamień i jebnij... ;)))) po sprawiedliwości .... ;)
Artur_Bielawa Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 @Marlett jakiej sprawiedliwości bo nie rozumiem?
Rekomendowane odpowiedzi