Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 8 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Idę spaloną ulicą uczuć Wśród strachu ,gniewu i zbrodni Ku światłu Stopy uwalniają tumany strachliwych spojrzeń Oddech gorącej zbrodni Zwalnia me kroki Zawieszone spojrzenia nieludzi Odpychają mnie Wyciągam rękę – pustka Widzę światło już blisko Pot zalewa me oczy Dlaczego słodki? ….ja krwawię U…………m
Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 8 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ujmując to w prostych słowach znieczulica społeczna Chciałem pokazać jak mało znaczy ranny człowiek na ulicy Pozdrawiam
Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Sam sie zastanawiałem dlaczego tak napisałem .Stwierdziłem ze ma to być dość krótkie ,zwięzłe , oraz by tekst był bardziej przejrzysty Dlaczego? by taki Kowalski zwykły człowiek jak ja rozumiał ,że życie jest wszystkim co mamy . Jeśli ten "wiersz" Państwa drazi i niezasługuje na miejsce na tym forum usunę go Serdecznie pozdrawiam
anuncja em Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Przepraszam autora wiersza, że go nie komentuję wprost, ale u mnie ten wiersz czytam właśnie w dziale "warsztat". To w końcu gdzie on jest?... Czy może mi to ktoś wytłumaczyć? Serdecznie pozdrawiam autora tego wiersza... czytałam jeszcze dziwniejsze narracyjne zlepki tak nazywane, tylko dlatego, że im nadano umowną formę takiej wypowiedzi literackiej... dzisiaj wszystko jest umowne... jakby powiedział Herbert: kwestia gustu... nie koniecznie czytelnika an.em
kingcc Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 anuncjo własnie został przeniesiony do warsztatu
Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Niestety abecadło z pieca spadło sie rozlało ,kto to teraz pozbiera?. Czy znajdzie się (pani lub pan ) poeta , który powie mi jak ma to wyglądać ? "Serdecznie pozdrawiam autora tego wiersza... czytałam jeszcze dziwniejsze narracyjne zlepki tak nazywane, tylko dlatego, że im nadano umowną formę takiej wypowiedzi literackiej... dzisiaj wszystko jest umowne... jakby powiedział Herbert: kwestia gustu... nie koniecznie czytelnika an.em" Popieram Panią i powiem dalej dlaczego ? na forum mało sie udzielam, ale czytam bardzo dużo i widze że 50% wierszy jest pisanych dla waskiej grupy społecznej Pozdrawiam wszystkich
kingcc Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 plus należy dodac że tu się dziwne rzeczy dzieją ? pozdrawiam
anuncja em Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Fakt, dziwne... może uda mi się to opanować, jeśli wystarczy mi cierpliwości ;-) Panu Stanisławowi - jeśli mogłabym skromnie poradzić, warto trochę popracować nad tym wierszem, bowiem dotyka on czegoś ważnego...dobrać słowa mniej patetyczne, zmienić formę, nie powtarzać słów, np: "zbrodni", bardziej może uprościć. serdecznie pozdrawiam an.em
Rekomendowane odpowiedzi