Penelope_Coal Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 przeszłość jak kobyła stoi i pyta ile z niej chcę zatrzymać nie było tego tak wiele kilka dziewczęcych głosów niech pozostaną takie na zawsze i żeby nie było złych mężczyzn takich którzy chcą tylko ranić a wszystkie związki żeby były udane oparte na szczerości tak jak nasz najgorsze są lęki nieuświadomione dlatego sypiaj ze mną jak najczęściej wtedy czuję jak jesteś blisko i wszystko co najważniejsze niech po prostu się zdarza... tak sobie marzę
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Marzenia, to pragnienia do których można dążyć lub powtórzyć to najlepsze z przeszłości Serdecznie pozdrawiam :)
Gryf Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 @Penelope_Coal Nie bój się marzyć, czasem się spełniają, ale trzeba w nie wierzyć, zwłaszcza w te najpiękniejsze. Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 fajne tylko ta kobyla mi zgrzyta pozdrawiam kredens
Penelope_Coal Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 @Zbyszek_Dwa Zbyszku, to by chyba było to szczęście, powtarzanie tego, co daje radość w nieskończoność. Co nie wyklucza poszukiwania innych spraw i ludzi, które też mogą dawać radość. Marzyć, to podstawa. Pozdrawiam:)
Penelope_Coal Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 @Gryf Gryfie, przeważnie wychodzę z założenia, że im bardziej odjechane marzenia, tym lepsze. Zawsze zakładam, że mogą się spełnić. Czekam na to. Pozdrawiam :)
Penelope_Coal Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 @Stary_Kredens Mi też, Kredensie, bo to jest słowo o silnym ładunku. Ale ten wers zbudował mi cały tekst, nie wiem, jak go zmienić. Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 @Penelope_Coal To sobie wybieram:najgorsze są lęki nieuświadomione dlatego sypiaj ze mną jak najczęściej wtedy czuję jak jesteś blisko i wszystko co najważniejsze niech po prostu się zdarza... Całość ciekawie spięta klamrą (tytuł-puenta)tak sobie marzę (...) nie bój się Można by odczytać... "nie bój się, to są tylko marzenia" a wtedy sens się zmienia... Serdecznie pozdrawiam, Penelope :)
Penelope_Coal Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 @teresa943 Jak najbardziej, Krysiu, tytuł w połączeniu z puentą może dawać różne rozwiązania, zgodnie z intencjami i pomysłem interpretatora. Co więcej, można też poszukiwać relacji, jakie łączą głos dominujący w tekście z adresatem utworu. W zależności od rozstrzygnięcia zmienić się może nie tylko kontekst, ale i sens utworu i jego uzasadnienie. Dziękuję za wybór fragmentu i, jak zwykle, bardzo wnikliwe podejście do utworu. Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi