Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzupełnię pergaminy
ludzkim patosem
zwycięstwo
nad królem Midasem!
Ci uczeni, mędrcy
i hobbici
dziś nie znają się na niczym.

Uzupełnię karty historii
honorem
nie czasem zbrodni
gorące serca
walkę zawsze czciły
tylko dla przegranych
często dzwony biły.

Uzupełnię
ludzką niepamięć
pierś ozdobie orderami
na pustych kartach historii, zamieć
pamiętamy!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Na pewno będzie jeszcze sposobność, żeby przeprosić spodnie i zadośćuczynić sukienką, np. gdy przyjdą cieplejsze dni. ;)    Natomiast wracałem do naszej rozmowy sprzed tygodni i doszedłem do wniosku, że nie będę wspominał zarówno o sukience, jak i o spodniach ponieważ piękno, obroni się zarówno w jednym, jak i w drugim. Przynajmniej mam nadzieję , że je tutaj tak ukazałem. 
    • @Ewelina a dlaczego w warsztacie? można awansować piętro wyżej   tutaj tym rymem męskim można się pobawić ale niekoniecznie (takie moje sugestie)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:)))
    • @Nata_Kruk dzięki  pióro poleciało i szkoda mi się zrobiło zostawić w komentarzach :)))
    • Gdy spojrze w lustro zobacze odbicie swe mam ochote zmienic sie. dlaczego tak jest czy ktos mi powie, chcialabym wiedziec co sie dzieje w mojej głowie.   Chcialabym zobaczyc swoje odbicie i powiedzizec ze jestem na gory pieknosci szczycie. Chcialabym zobaczys swoja twarz i powiedziec do siebie „hej wymiatasz”.   Chcialabym na widok swojego ciala i twarzy i calej swej osoby byc dumna z tego jaka jestem i nie nakladac na siebie zadnej ozdoby.   Chcialabym znow pokochac siebie jak kiedys gdy zylam jak w siódmym niebie. Chcialabym spojrzec w lustro i nie chciec aby bylo w odbiciu pusto.   Chcialabym podobac sie sobie i nie chciec schudnac i skakac w tym rowie. Chcialabym sie dowiedziec… a moze lepiej nie wiedziec?
    • @Tectosmith Bardzo mi miło

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Twoje komentarze zawierają trafne i ciekawe uwagi. Podziwiam to, bo ja tak nie umiem niestety.  Pozdrawiam serdecznie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...