Adam de Elyot Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jest niedziela a dzisiaj jest bliżej do nieba wystarczy stąpać boso unieść dłonie i dotknąć nieba być może w chmurach inne myśli się kłębią ludzkie marzenia błądzą cichutko Gdzieś Edal pomknął daleko Szybując wraz z piskiem jaskółek A zieleń poniżej Soczystość swą zbiera W cieniu swych drzew Chowając wspomnienia I tylko wiatr jeszcze Grasuje po krzewach Porywając złośliwie babiego lata spojrzenia nikomu nic więcej nie trzeba
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widzę dużo słów i motywów o których pisałem chociażby w tym marnym wierszu tu...a ten Twój mi się po prostu podobaPozdrawiam,Kai Fist
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 marnym?!Kai, ja nie pozwalam tak mówić o jednym z moich ulubionych wierszy!!co do wiersza Adama to ma w sobie lekkość jaką lubię no może ten "pisk jaskółek", który ostatnio przyprawił mnie o ból głowy, troszkę skojarzeniem zepsuł atmosferę, to jednak spojrzenia babiego lata je wymazały Serdecznie pozdrawiamNatalia
Rekomendowane odpowiedzi