Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Corleone 11 Bardzo ładna interpretacja zimy.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Stracony ciekawy wiersz, ale Bóg jest. Mnie uzdrowił i mam poczucie przyjemności bez większych zachcianek. Chociaż chciałbym zobaczyć tropiki. Byłam w kilku miejscach na świecie i mam poczucie piękna świata. Miewam też sny, gdzie te tropiki są jeszcze piękniejsze niż te co widziałam. Może to moja wyobraźnia, ona jest we śnie, ja nie mam na to wpływu. Miałam kiedyś incydent, że poczułam się nagle źle, poczułam paraliż całej jedynej strony, ledwo się położyłam i nagle zaczęłam prosić o pomoc Boga. Kilkanaście minut czułam bezwład, zaczęłam płakać, bo nie wiedziałam co się dzieje i nagle poczułam nadprzyrodzoną siłę, która mnie ocuciła i wszystko minęło. Czułam dreszcze, jakby ktoś we mnie włączył jakąś maszynę, to nie byłam ja. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Berenika97... bardzo łądnie opisane. cyt. czuję podobnie. Uśmiechniętych duszków na sen życzę.
    • @Natuska.. ciepła, bardzo przyjemna treść. Mnie także pasuje ten wiersz na dzisiejszy wieczór.... :)

Zasugeruję pozbyć się tego jednego słowa. Pozdrawiam.
    • Sumak*   A podobno istniało dwóch mitycznych bogów: Herakles i Herkules - niezwyciężonych herosów   życia i pewnego dnia nadeszła śmierć - miała ona zbyt długie palce, wskazujący to nic innego   jak czerniawy haczyk, spojrzenie: ciche - o zapachu różanych fiołków, jestem waszym aniołem - Herą.   *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:   Łukasz Jasiński (lipiec 2025)  

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...