Jan_Wodnik Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 bo to są sprawy potoczyste jak jabłka w trawie krągłe i jędrne jak biodra i piersi bo to są sprawy truskawkowe malinowe uśmiechnięte soczyście kwitnące kwiatem wiśni to sprawy zmysłowe jak olejek różany na ustach wezbranych nabrzmiałych od krwi i jak przelotne muśnięcie nieziemskiej firany za którą skrywa się raj to takie sprawy nieważkie jak wianek wpleciony w słowa niewinnie i jak źdźbła trawy o świcie trącane lekko palcami stopy gdy wirujesz i śmiejesz się w głos płosząc mary i krople rosy
Natalia__Rainbow Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 jak ktoś takie słodkie ulepki wielbi, to jak najbardziej tak :) mimo wszystko zatrzymało na chwilę, pachnie latem, mogę sobie pomieszać? bo to są sprawy niby rumiankowy wianek jak jabłka w trawie krągłe jędrne malinowo jagodowe kwitnące wiśni uśmiechem zmysłowe różanym olejkiem na ustach od krwi nabrzmiałych muśniętych wezbranymi wargami źdźbła traw trącanych stóp palcami gdy tańczysz wirujesz i śmiejesz się
Mieczysław_Borys Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Janku, jak już wrócisz z wierszem, to niesamowicie w pięknej malowniczej scenerii. Wiersz bardzo mi się spodobał. Czysta poezja, jak u byłych Wieszczy z przed laty. Pozdrawia miło Mietko.
Marlett Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 @Jan_Wodnik Są obrazy i zapachy lata ..taki opis, wyliczanka , ale nic z tego nie wynika . Brakuje punktu zaczepienia i pointy.
Jan_Wodnik Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 @Natalia__Rainbow Wybacz natalio,ale ta przeróbka niestety nieudana... Dzięki za wpis i pozdrawiam.
Jan_Wodnik Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 @Mieczysław_Borys Miło, miło, miło. Wielkie dzięki. Pozdrawiam Podlasie i Mietka.
Jan_Wodnik Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 @Marlett Marlett, tu nie o to chodzi - ma być nieziemska aura - i jest. Pozdr.
Natalia__Rainbow Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 hmm, ja tylko chciałam pobawić się Twymi słowami, ale skoro to Ci przeszkadza, nie będę tego więcej robić :) każdy ma swoje wrażliwości, pozdrawiam
Marlett Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każda sroka swój ogon chwali :)))
teresa943 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 w/g mnie zabrakło puenty. serdecznie pozdrawiam, Janie - Krystyna
Jan_Wodnik Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Wobec próśb o puentę jestem zmuszony ogłosić konkurs, ponieważ ten wiersz wydaje się mi kompletny i ja nic więcej nie jestem w stanie z nim zrobić, niestety. Pozdrawiam komentujących.
Rekomendowane odpowiedzi