Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @huzarc Ten, kto stracił wiarę, działał z szacunkiem dla tego, w co zwątpił. Masa - horda zaś traktuje ruiny jak realia do zabawy. Wiersz sugeruje, że najgorsza nie jest utrata wiary, ale jej profanacja - świetny tekst!
    • @wierszyki Dziękuję.   Pozdrawiam. 
    • kiedyś przyjechał do nas z daleka wszystkie ładniutkie  zgrabne powabne grek nadprzystojny wdziękiem urzekał z torby częstował przepysznym jadłem   lecz tylko jedna była uparta cukierki zgniotła spoconą nóżką  przedtem torebkę całkiem podarła zaś w krzaki zwiała skocznie szybciutko   grek gdy zobaczył śliczną i hardą wrzasnął cię kocham proszę wyjdź do mnie miał też gitarę grał dźwięcznie bardzo żwawo też tańczył dla niej na torbie   lecz ona miała honor i dumę więc kilka wiosen stepował cuda ruszył nie jedną miłości strunę zanim na torbie legła z nim luba     *** minęły burze  cisze niełatwe gnieciona  torba już teraz sama a w niej nostalgia chwile ostatnie pełna miłości co w nich przetrwała    
    • @MIROSŁAW C. Dla mnie ten wiersz to obraz człowieka, który słyszy jeszcze zew natury i historii (głos myszołowa, kroniki), ale jest już zbyt uwikłany w cywilizacyjną pustkę, by za nimi podążyć. Pozostaje mu tylko gorzka samoocena.
    • @P.Mgieł coraz bardziej podobają mi się Twoje wiersze.  Głębia, prawda, oryginalność - wspaniale. Podziwiam !  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...