Zjajami_Baba Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 w sumie należało się wylali mnie z pracy nie wiem kto bardziej schamiał domokrążcy sumień czy leniwi zuchwalcy może będzie wreszcie czas na pisanie pomiędzy wierszami z łopotaniem w piersi nic że bez pieniędzy bosa pójdę do diabła po ogarek i nic nie będzie bez przyczyny i powód się znajdzie nie - zegarek kot już się rozmrucza w atawizmach co granatem wiszą w monumencie ciszy przebieram powiekami w myśl o długiej nocy nieokrytą wstydem znowu mnie usłyszysz nie zamierzam się ogarniać śpiochy swoje wolę i serdecznie was kochani zwyczajnie pierdolę
Deamon_ Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Im killed what vs who:-) Im killer heaven of hells Lol
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 wiersz pisany pod szyldem Zjajami_Baba i nie ma lipy bo nie wypada:) Niepokoi trochę (znacznie(?)) ten nabudowany impulsem "optymizm" postaci, która "zwyczajnie" myśli, iż teraz (now), na zawsze odetnie się, od domokrążców sumień czy leniwych zuchwalców. Poza......... ten granat........."w monumencie ciszy" może odbezpieczyć zupełnie nieogarnięte. Atawizm to przecież regresja. Rozumiem jednak, że wydźwięk tej strofy, to krok w kierunku pobudki dzikich żądz, bo kot się przecież rozmrucza:) (już lubię to słowo) Tak czy siak, jakiś reset jest potrzebny i podlir w nowej rzeczywistości, może pozwolić sobie choć na moment ułudy. Pierdol.nia też. Świetny tekst. pozdrówka
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Genialne zakończenie, takie życiowe takie:)
gabrysia_cabaj Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 dla Ciebie, Baba, tak w ramach solidarności jajników:)FugaKamień i rdza w łazience jakoś nikomu nie przeszkadza więc trzeba podwinąć spódnicę i boso z pomocą szczoteczki do zębów dać czadu! Wieczorem założyć suknię karminową i sandałki ze srebra - przyjedzie mały wóz przecież przyjedzie mały wóz wtedy wsiądę do niego mówiąc: pierdol się świecie! i odjadę macham z oddali:) g.
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 @Deamon_ wiem, wiem - nie wszystkich możesz zabić;)
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 @Mariusz marian widzę, że masz tu fuchę dozorcy garnków;) to chyba najdłuższa recenzja, jaką mi kiedykolwiek napisałeś:) atawizmy to na pewno nie regresja, popatrz, co się dzieje w drugim dziale; piękno i sztuka ofajdane megalomanią - współistniejące!
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 @Kulok_the_Bo$$ życiowe, a tak, ale żeby zaraz genialne? :)
Zjajami_Baba Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 @gabrysia_cabaj tak, tak! Wielki, Wielki Wóz! :)
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 @Zjajami_Baba Niom, życiowe. Gdybyż inaczej było, nie wymuliłbym się. Spójrzmy prawdzie w gały- życie to zamknięty krąg, niezależnie od wieków, stuleci, czy er...
Anna_Wtorek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 wiersz zupełnie w moim guście czwartą strofę polubiłam szczególnie, ale nie wyrywam jej z całości, pięknie współistnieje i ten pazur na końcu potrzebny
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 ...widzi mi się ...bez ""sumy "" i ""kot niech się rozmrucza w atawizmach "" i w ciszy, która z natury jest ""monumentem"" monumentalnym. Ta (niby) puenta, która niektórych bawi, mnie razi raczej, ale ta opinia to marginalny margines raczej, co stwierdzam bez cienia złośliwości ani takich tam...agn.
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 @Anna_Wtorek a to mnie Pani zdziwiła dziękuję :)
Zjajami_Baba Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 @agnieszka_kiedyś_wawrzyniak dziękuję za Twoje uwagi konstruktywna, pozbawiona egotyzmu krytyka, zawsze mile widziana :)
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 @Zjajami_Baba Od dawien dawna czytam Twoje teksty. Od paru lat gadam Ci to samo. Powtórzę - to wiersz o czymś. Bez gadulstwa, pseudopoetyki. Ma charakterek i znakomitą metaforę. Masz iskrę i poczucie ...no....tego....humoru!!!:-)))) Super. Uściski. Zapraszam Cię do działu tuż obok. Ela Ale.
Zjajami_Baba Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 @maria_bard oh la la! :) :) :) :) dziękuję!!! to będzie dobry wieczór! :) (ależ mi zrobiłaś wielką przyjemność:) )
Rekomendowane odpowiedzi