Iza Smolarek Opublikowano 3 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 zajść można dosłownie wszędzie. I z każdym. (już widzę te mysie miny spolegliwych żon i wykrochmalone ploty furkoczące na suszarkach. Nim wiatr w nie dmuchnie zdołają prześcignąć baby przydrożne uparcie człapiące każdego ranka po chleb wódę dla zięcia syna męża i oktawy nowin. Albo szybsze jednak będą dzieci sąsiada za złotówkę liżące cudze okna? Rude parszywe miny ich ojców jednoznacznie wykazują na nadużycia małżeńskiej przysięgi przynajmniej w czterech punktach. Ale nie. Oni przecież nie robią nic poza tym co moralność wyznacza artretycznie skręconym palcem. Zaszumią trawy zginą liście przyjdzie zima i odpłynie zima a ta tamta ta i ta rozdrobnią każdy cień pod miasteczkową latarnią każdy krok i bardziej zdyszany szept. Uderzą w dzwony i walić tak będą dopóki nie zagłuszą swojskich kompleksów rozlazłego ciała) w krytyce zaszłam. tu z wami i za daleko.
Wuren Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Hmm hmm hmmm wykrochmalone płoty, wóda, okna, moralność, kroki coś jakby... natchnienie? inspiracja? Hmm - rzekłbym - kremowo :) Pozdrawiam Wuren
Anastazja.P Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 a mnie zapachnialo bigosem z luficika :)) ponadto jak sie "zachodzi" to często spotyka się z krytyką :) pozatym te lizace złotowki po oknach są feeee :)) bądź co bądź dobrze sie czytało. Pozdrawiam. Ana.
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2004 Iza - myślę, że technika jaka przyświeca temu wierszu jest na samym końcu - poprzez labirynty w labirynty wkopane wprowadzasz nas za daleko - zbyt daleko by można było zrozumieć o co chodzi - może tylko o puentę? MN
Iza Smolarek Opublikowano 4 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2004 Wuren - inspiracja chyba jednak nie tak bardzo, ponieważ to mój "ulubiony" (jeśli tak można powiedzieć) krąg tematyczny; w wolnej chwilce sięgnij do innych "brudnych", bigosowych wierszy. Ana, ale feee - w sensie sugestywności, czy jednak braku dobrego smaku? MN - zajść można dosłownie i w przenośni, w te i w tamtą, wiersz jest wielowymiarowy;
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do wielowymiarowości Izo to ja jeszcze nie dorosłem - cóż - prawdopodobnie każdy z nas wyuczony jest, ze są 3 wymiary - tym czwartym czas - a wyobrażasz sobie wymiar 1 i trzy/czwarte? też istnieje - nasza matematyka skłonna jest do zatwierdzania liczb nierzeczywistych - ale tylko do zatwierdzania - a wiersz Twój - cóż - dwie pierwsze i dwie ostatnie bym zostawił - prosiłbym o wyptostowanie ścieżek wewnątrz MN
vice Opublikowano 4 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2004 bardzo mi sie podoba. końcówka i początek ale tytuł należy zmienić. pozdrawiam
madzik.g Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Witam! Wiersz mi się podoba - ostry i konkretny, w zdecydowanych słowach doprowadza do sedna. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi