Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Powtarzał jak mantrę rytmicznie, choć cicho a kto cię tu przysłał i po jakie licho a ona mu na to cyklicznie leniwie ja sama od siebie albowiem w przypływie impulsu, na który czekałam latami ruszyłam przed siebie wąskimi dróżkami z nadzieją, że może tym razem się uda zaczepić na dłużej odrzekła mu nuda i teraz we dwoje jak mopsy znudzeni wpatrują się w sufit czekając jesieni a zimą wydadzą być może radosny swój okrzyk nadziei to, aby do wiosny by móc się powtarzać tak jak pory roku i tkwić w bezczynności przydając uroku tym wszystkim przeżartym na wskroś pesymistom na przekór logice oraz moralistom.
tolekbanan Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 lekko się przeczytało i uśmiechnęło od rana:-)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy z tego powodu mam mówić o cudzie bo uśmiech to humor a wiersz był o nudzie czy może to tylko ten styl mój szelmowski czy trafność oceny czy rym częstochowski? Pozdrawiam serdecznie HJ
tolekbanan Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 cały szkopuł w tym Henryku że wszystkiego jest po troszku częstochowski to poemat ale nudy nie ma (w tym sensie, że nie nudziłam się, czytając:-))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To także mogę wrzucić na plusik, że przeczytano wierszyk do końca a już na pewno duży plus daje uśmiech jaśniejszy od blasku słońca. Pozdrawiam serdecznie H
beta_b Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A ja nie stronię od częstochowy jeśli wprowadzić ma rytm miarowy i w głowie zostać na minut parę. Za to ma autor ponosić karę? Toż to jest wybór w pełni fachowy! Gdy sens kuleje to nie ma mowy by tekst swą główną wypełnił rolę przekazał myśli. Ja z głową wolę.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I w takim duchu, z taką narracją z jasnym umysłem i satysfakcją, że to, co piszę do czytelnika trafia jak w tarczę a rym przenika jak grot przez strzelca z łuku wysłany czuję się wtedy zdopingowany by tworzyć nadal a na warsztacie umieć się znaleźć w każdym klimacie. Pozdrawiam serdecznie HJ
Rekomendowane odpowiedzi