adolf Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 *III* Zapadaj wyroku dniu listopadowy do stóp niech lgną liście błagając o litość ty pająku chmuro siecią deszczu owiń świetliste gałęzie i letni złap widok. Zakryj rozsypane konstelacje ptaków gwiazdozbiory parku -- sen bez nich skamieniał *ja* na dnie kałuży nie chcę z tobą targów ale falujące na kręgach wspomnienia co się oddalają od siebie, mkną w ziemię łapię, ot, w odbicie przygnębionej twarzy być może co zgarnę ponownie się zdarzy? Ty jesteś dzień jesienny: wiosny przemyślenie Jak Chłodny pesymizm po zielonym szczęściu że miłość pozostała już tylko na zdjęciu...
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @adolf Witaj Adolfie. Zadbałeś o rymy, średniówkę, płynność. Widzę pilność, staranność, trud itp. Pomimo tego wszystkiego czymś mnie przytłacza, jakby trochę wykrzyczany. Ma w sobie coś z odezwy, czy ja wiem... Możliwe, że to jakieś tam tylko moje widzimisię i marudzenie, oby. Serdeczności :)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 @adolf Boże, dawno mnie nic nie wzruszyło. No dobrze - wczoraj płakałam po lekturze Bridget Jones, ale tu wzrusza mnie forma, forma, forma, a przecież formy szukam w poezji. Forma może być treścią...
adolf Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 @Alicja_Wysocka ciekawym jest to, że wiersz w tej formie i tak był w czasie przerabiania przeze mnie wielokrotnie *uciszany* a i tak jakiś okrzyk został - może to i dobrze - robi taką apelową atmosferę (w peirwowzorze któy miałem w notatkach gdy zabrałem się za kończenie i poprawki krzyczał jeszcze bardziej i przez miesiac nie umiałem go tk zmienć by był ciszej, terz jest lepiej ale i tak widać charakter mu zuastał :) dzięki za wgląd :)
adolf Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 @Agnieszka_Horodyska dzięki za wgląd ;) jeżeli forma się podoba to dobry znak bo ten cykl taki bardziej pod formę pisany :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 @adolf Adolfie, cieszę się, że obraziłam Ciebie ani sonetu swoim marudzeniem. Napisałam o odczuciach, tak go odebrałam. No niech ma ten charakter, skoro się taki urodził :) Pozdrawiam :)
luna_ Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 @adolf brakuje mi słów, emocje szaleją. przepięknie.
Rekomendowane odpowiedzi