makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W powstanie z błota wierzy wielu (szczęśliwym trafem, niespodzianie), życie dla takich jest bez celu, są tu przypadkiem. To Boga...nie...Przypadek zniszczy to co stworzył, umysły raczą mantrą srogą, choć przy tym baczą aby pożyć jak najwygodniej, swoją drogą... Butnie stanowią: nie ma boga! Właściwie wierzą w samorództwo. Irracjonalnie trapi trwoga, że w końcu spotka ich powództwo. --- Nieprzypadkowo z prochu powstał pierwszy Ziemianin, syn Jehowy; wzniosłe zadanie przecież dostał, miał użyć serca oraz głowy. Napełnić ludźmi miał planetę, sprawić by była wręcz poddaną, uwydatniając barw paletę wyglądać miała na zadbaną. Od życia życie wszak pochodzi, źródłem zaś jego Życiodawca, mądry z tym faktem się pogodzi, uzna, że Bóg to Prawodawca. Miast wierzgać przeciw ościeniowi uległość jawi, z uwielbieniem, choćby podobny był Hiobowi, lojalnie chwali Boga pieniem.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 konfrontacji tutaj nie ma tematyka dobrze znana tekst - na pewno nie poemat lecz sekty reklama
makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @Jacek_Suchowiczwszędzie mówi się o sekcie rzekli ongiś Żydzi szczerze bowiem tkwili w złym afekcie dziwili się Pawła wierze do dziś sektą określają jedni drugich w Internecie fakty przy tym pomijają piszą niczym w toalecie konfrontacja następuje kiedy zestrój rozważany naleciałość dekapuje pogląd skrycie narzucany
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Człowieku, przepraszam, muszę znów wpierdolić się w twe słowa, bo mniemam, że pijesz do mnie. Choć powiesz, oczywiście, iż ze mną to nie ma żadnego spoiwa. Powiem tak, a właściwie przypomnę, niedokładnie, słowa Howkinsa: Jesteśmy po prostu rasą nadwyraz inteligentnych małp w przeciętnej galaktyce, w nadprzeciętnej planecie. Ot, i aż...
makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @Kulok_the_Bo$$ Nic mi do ciebie jak tobie do mnie. Twoja reakcja potwierdza, że słuszny jest tytuł zestroju. Poza tym, zbyt wiele o sobie myślisz. Ja przecież ciebie nie znam, pod żadnym względem, albowiem zgadzam się z zasadą (i postępuję z nią zgodnie), nakazującą nie widzieć w podlirze autora twoich utworów.
Deamon_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zestaw grafomana. Nie wstyd tobie człowieku tak niski poziom wierszoklectwa prezentować, gdzie częstochowski rym ponagla podczęstochowski jeszcze gorszy. Temat odrzuca niby szambo wybijające ze studzienki kanalizacyjnej.
makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @Deamon_ http://www.poezja.org/wiersz,60,147626.html http://www.poezja.org/wiersz,71,147548.html Nikt nie jest skazany na czytanie nie tylko moich utworów. Jeżeli nie chcesz ich widywać, korzystaj z dostępnej w serwisie opcji "Ignorowani".Deamon_ Ostatnia wizyta: 2014-04-05 18:48:42 Utworów: 0 Strona domowa: NN | Mieszka w: Londyn
Deamon_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 boganie którz to? Myślisz, że to przeczytałem! !!Okiem jeno rzuciłem czyli spojrzałem. Napisz poganie a nie boganie, a z błota niestety powstałeś i gliny, takoż StaryTestament twierzi i Jam Jest Ten Którym Jest, czyli nikt, czyli Jahwe. Mistrzu twój zakon pukający do drzwi od lat stu znam. Ty umiesz, ale nie chcesz i Jahwe ciebie ukarze. Marnujesz się i nic więcej, a możesz te prawdy ( one są bardzo ważne ) ubrać w dobrą formę. Szczesze zapytam: czy tobie się nie chce lepiej Boga przedstawić? Leniem jesteś.
makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @Deamon_ Coś podobnego prezentował faraon, którego dosięgło nie tylko 10 plag...BARDZO proszę o zaliczenie mnie do IGNOROWANYCH, przy użyciu dostępnej w serwisie opcji "Ignorowani".
Deamon_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Amen- wiesz co znaczy? Otóż jest jednym z imion Amona-ra-re, czyli konieć i początek. Mnie nie okłamiesz. Wiem doskonale,że potrafisz pisać o 100% lepiej. Pytanie brzmi: dlaczego udajesz idiotę? Nie odpowiadaj gdyż wiem. Twój wybór, ale zapytaj się Boga laczego nie chcesz? Czy On będzie zadowolony z takiej postawy? Grzmotem Ciebie nie uraczy, to nie zThor. Zrozum że chcę dobrze, dlatego po nerwach jadę psychologicznie. Za tydzień wpadnę masz poprawić rymy rozumiesz inaczej Jahwe zagrzmi Ezehielem.
makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @Deamon_Tym bardziej UPRASZAM byś zaliczył mnie do [u]IGNOROWANYCH[/u], przy użyciu dostępnej w serwisie opcji "Ignorowani".
Deamon_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Tylko chamy i umięśnieni kretyni z IQ poniżej 35 p. ignorują plus blondynki znaki drogowe:-) Ma 100 GB nocą do wykorzystania, więc pownerwiam ciebie. Dziecimi jesteśmy tego samego Boga.
makarios_ Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 @Deamon_ Tym bardziej, tym bardziej jak przedtem... Mat. 7:7
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ogarniasz "piórem" nieogarnięte, więc tematyki nigdy nie wyczerpiesz.
makarios_ Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @Mariusz_Sukmanowski przesada że Go ogarniam śmiałem tylko konfrontować przed Wspaniałością się kłaniam warto Twórcę adorować
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @makarios_ Pamiętaj jednak żeby adoracji nie mylić z napastowaniem!
makarios_ Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @Mariusz_Sukmanowski Dobrze. Pamiętam. Dziękuję. Tuszę, że nie poczytujesz mi publikowania w tym serwisie za coś takiego...
Rekomendowane odpowiedzi