adolf Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Niech się świat ten Ojcze, w czystość, w biel obróci lśniącą a bez ciała niczym białe kości bo to ciało grzeszy właśnie jego ucisk poskramia nam duszę, bez niej chcąc uprościć cały świat "do zewnątrz" gdy wnętrza nie widać jak szkielet ukryte - ach, ty sępie modlitw wyjedz całe ego a kośćcowi wydaj licencję na Buddę uśmiech czaszki w roli wiecznych błogostanów, oto ujarzmienie dualizmów zmysłów: posąg-medytacja wbrew ciepłocie ciała, co jest jak zaćmienie Po prostu, za bardzo, żyjąc rozróżniamy nic nie ma i teraz, i po śmierci. (Racja?) złudzenie zaś tworzą kontury i ramy
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 sonet - lubię i dawno tu nie czytałem i podziwiam można nad nim jeszcze popracować wywalić "to" i uładzić. przerzutnie tu akurat nie ułatwiają czytania co do treści mam inne spojrzenie ale to zupełnie oddzielny temat pozdrawiam
adolf Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @Jacek_Suchowicz dzięki za wgląd, pewnie będę jeszcze myślał, co do treści osobiście nie mam zdania, kto ma ostatecznie rację kościół katolicki, hindusi czy buddyści w wierszu zamieszczam jedną z możliwych interpretacji :)
adolf Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @Jacek_Suchowicz dzięki za wgląd, pewnie będę jeszcze myślał, co do treści osobiście nie mam zdania, kto ma ostatecznie rację kościół katolicki, hindusi czy buddyści w wierszu zamieszczam jedną z możliwych interpretacji :)
Rekomendowane odpowiedzi