sława_zaczek Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 myśli zatopione w Jakubowej studni garną się nieśmiało ku błękitowi chrzęst żwiru pod stopami Niosącego kusi zapachem niezbadanej tajemnicy do końca On jest jak drzewo zasadzone nad źródłem liście jego nie więdną i wydaje owoc w swoim czasie nie chcę być plewą kórą wiatr rozmiata w ogromie mojej pustyni, nie zbieram drewna jak wdowa z Sarept ale jedynie gałązki kurczę się więc z braku żaru w mojej samotni On wkłada mi do serca coś pokrzepiającego a ja nie mogę pojąć co to jest mówi : Duch wieje tam, gdzie chce” (J 3,8). Nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd podąża; Szkoda, że wieje nie wtedy, kiedy ja chcę, ale kiedy On pragnie. bez sensu pytanie dlaczego nie pojmiesz co to jest możesz jedynie Go zaprosić lub odrzucić zdecyduj * słowa Jana Pawła II
makarios_ Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 @sława_zaczekwielu w owym dniu mu powie Panie bezbłędnie wieścił przecież przewidział gdy dokonywał pierwszego Kanie jemu wierzących bardzo doceniał orzekł że droga jedna do życia niewielu szuka niewielu znajdzie rzesza z palmami dąży do zmycia szkarłatu grzechów Jego czekajcie
sława_zaczek Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :D
makarios_ Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 @sława_zaczek nie dziękuj wyznam ci sławo że strofki sklecone w mej głowie wywołało twoje słowo zestrój ci o tym opowie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 i nie pojmiesz co to jest możesz jedynie Go zaprosić lub odrzucić zdecyduj :) pozdrawiam Jacek
sława_zaczek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jacku, dobre zakończenie, dzięki :D
aluna Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @sława_zaczek No, no Poetko, pięknie poprowadziłaś czytelnika do Jakubowej studni gdzie Jezus odpoczywał, czytania czwartkowe,i Liturgia Św. Pawła , daje nam nadzieję do źródła Wody Życia! Nie chcemy być plewami, ale jesteśmy , ziarnem tylko nasza wiara! Serdeczności! Hania
Rekomendowane odpowiedzi