z okazji dnia kobiet
-
Najczęściej komentowane w ostatnich 7 dniach
-
- 51 odpowiedzi
- 1 028 wyświetleń
-
- 35 odpowiedzi
- 624 wyświetleń
-
- 32 odpowiedzi
- 591 wyświetleń
-
- 30 odpowiedzi
- 845 wyświetleń
-
- 29 odpowiedzi
- 806 wyświetleń
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez brt · Opublikowano
Ja tak sobie drogie Panie Panowie drodzy moi Bracia moje Siostry cud Boży o wolnej woli gdzie zapisał losy w Trójcy jeden zna karty historii jako czas mu nieistotny i jego palec wskazuje gdzie dla nas przypadkowe zdarzenie jest na Jego polecenie tak się usłyszałem tutaj dzieje No więc tak łapię stan niestan dna demokratyczny przypis do niewstania mego niepodpisane rymy się trafiły gdybym wiedział wcześniej się dowiedziałem później sercem bym nietrafiał w ludzkiej masy duszę a tak ruszę tłumem wtedy gdy stan i słowa były ku zabawy zaprawy wypadałe wybadany ja no coz cóż szkoda że już wiem kim jestem nie pytam już czynem cham z najgorszych nienawiści pelen ku mi bądź mi czyny które popelniał tamten nieświadomy swego bytu życia w ktorym spał zamknięte powieki miał to napewno na.prawde i brał co chciał a chciał mieć a nie być a byli tam wtedy Ci co krew z krwi bracia ten najmłodszy wpatrzony mówiła matka a ja go niszcząc za dzieciaka wiem czemu nienawiścią pała czrmu czemu chce być jak najdalej. rodzina rozbita bo ja za cud się moalem miałem jak bilem biłem kradĺem i odpychałem tych co powinien dobry człowiek chronić krew z krwi oczy litości na krzyki z ust moich gdzie padały słowy nje wiem czemu głośno nieswiafomie wbrew temu za kogo chciałbym się mieć i mam na to jej odpo wiedź jesteś chory wiem i wciąż czuła że musi być blisko mnie drugi policzek i pierwszy po rwz kolejny kurwy chuje cham ale ja bym chciał spowiedzi i opłatka jak Wielka Improwizacja potrzebujesz Boga masz w sobie diabła opętanie egzorcyzmy nic nie dały a może po tem staje się sobie bliższy długo w czasie nie od razu przynajmniej dziś njewstan przypomina mi co zrobiłem odpowiadam sobie kim jestem wbrew Bogu i jego słowom przez Syna przekazanym nie jestem Bogiem a bliżej mi do tego co niesie światło (tłumaczenie imienia Lucyfer jest takie wyczytałem sprawdź mnie sprawdź też chyba że wiesz to nie musisz sprawdzać przesz) ja niewstanie jedynie byłbym w stanie wykrzyczeć nawet wyliczę swoje grzechy księdzu przy spowiedzi ale czy to się liczy gdy twardy trunek płynie przez żyły i uruchamia myśli dziś nigdy nie jestem trzeźwy tak naprawdę nie jestem sobą leki wypisane odzez psychiatrę znika objaw co spać nje daje rząd ludzi z przeszłości co nazwali omamem ja wypieram (jak to jeden z objawów) nieprawdziwosc tych omamow i biorę za prawdę co mi się wydaje że radioteatr to plan terapii behawioralnej metodą techniki ukrytej schowanej ludzkości znanej z filmów i seriali typu sajens fikszyn ale oni mają dostęp a ja wystawiłem się na cel celnym słowem a potem njeudanym samobojstwem na cudzych petlach sie rzucam gdzie nie wczas i głupia moja tendencja i przekonanie że to co mówię jest dobre i nie muszę sam se posłuchać się co nagadałem niewstanie w trybie strumień nieświadomości wyplute słowa które o nich sam spelnie w przyszłości bo gdy ja mówię oni czy świat jest taki a taki gdy się rwę do opisania cywilizacjii to ja hedtem w tym moje odbicie gdy wypluwam wers o chmarze co idzie przez życie jakby byĺa androidem lub szerszeniem to o sobie przecież sprawdam co w poezji znaczy szerszeń i to łatwe a ja miałem zagadkę podpisałem się w metaforze że jestem wrogiem (kmwtw nie łamiąc omerty bo wtajemniczenie w grupè miało być ale fakstartem nazwane głupie rymowanie po zwrotce napisanej jeszcze dodadkowe a nkepotrzebne co zrobiłem tam nje wjem chocjuz domyslili mnie co poleciał za hejt za dis a to samotny opuszczony co chciałby mieć coś czego mieć nie ma nissczy w swojej głowie upadając upadlajac sie jedynie) że widzę jedynie tragedię jak nie wiem mówię co czuje ten co patrzy na śmierć osoby którą kochał całe życie co czuje gdy odchodzi druga z połówek nie wjem co czuje osoba przeszywająca tragedię a nie wiem tak. naprawdę jaką tragedię przeżywają przeze mnie prawda jest taka tu od dzieciaka powinni nienawidzieć tego mnie chama co zło czyniąc i wbrew im i ich potrzebom oczekiwaniom zabity anioł jest moją sprawą daleko od świata gdzie ludzkość kroki stawia powinnienem umrzeć i nie wracać opuszczona samsara ale nie jako nagroda a jako kara nic nie doświadczać poza granicami wszechświata oto wiersz który już gdzieś w podobnych słowach pisalem W sklepie pełnym pomarańczy ominę je Prosto w stronę gdzie flaszki Obejdzie się niesmakiem Wróble pod dachem nie dają spać nad ranem po nocy nieprzespanej Gołębie karmię na ekranie wirtualnym ziarnem i coś tam chyba było jeszcze może ale kończę generalnie ps KOCHAM JAK W KSIĄŻKACH JAK W FILMACH JAK W BIBILIACH CHCIAŁBYM BY TO BYŁA PRAWDA ALE SERCE JAK KAMIEŃ I NIEWYKSZTCONA EMPATIA ROBIŁEM WAM ZA CO PRZEPRASZAĆ PRZEPRASZAM WAS TO ZA MAŁE I TYLKO ZNÓW BY POCZULI ODRAZĘ WYŚWIETLĘ SIĘ I NA KONIEC DODAM ŻE DZIŚ TE SŁOWA TO JUTRZEJSZE ALE ZE MNIE IDIOTA -
Przez brt · Opublikowano
Boże dziś i nigdy nie składam rąk do modlitwy Znaku krzyża do Imion Jakie Nosi Twoja Trójca W Jednej Osobie nie czynię Czy słowami w myślach wystarczy że to powiem czy to za mało by mnie Twoje Boskie ucho nastawione w moją stronę wysłuchało Boże dwa razy dziennie modlę się słowami modlitw Tej której nauczył nas Syn Twój Boży gdy milenia temu urodzony ze znamieniem skazania na śmierć tych którym chciał pokazać miłość i szczęście jak żyć by Raju dostąpić Druga modlitwa do tego który rządzi jak karty historii pisze i czas dla niego jest njestotny bo jest zarządca linii okręgu który wszechświat tworzy Boży zaczęty jednym tajemniczym słowy Trzecia modlitwa do niepokalanej grzechem Matki Syna Papież Polak otoczył ją kultem i ja też się ku jej wyjątkowości przychylam w modlitwach Wieczorne modły mają jeszcze urywek koronki ze słowy gdzie krew Syna poświęcona za grzechy nasze i świata były wybaczony Ale dziś jest dziś jestem niewstanie Jestem pod wpływem i chaos używki w płynie twardej i strasznej sprawia że modlitwy nie przychodzą z automatu i mylą i xapomjnaja słowa się Dziwne nie Uczone od dziecka wpojone jak twarda stal słowa znikają a ja wpadam w tym niestanie by pomodlić się swoimi słowy Tylko jak to zrobić gdy Byt jak Boży jest mi niepewny Ten z Księgi Starego Nowego słowa Testamenty Ojca który patrzy i widzi Mi się nie widzi Pytasz więc czemu te modlitwy Bo przyszło mi usłyszeć słowa że gdy będziesz modlił i żył po chrześcijańsku uwierzysz ale nie Wierzę w wyższą świadomość Coś co jest zawsze i wszędzie i wie ale tylko patrzy jak po pierwszym tchnieniu w nicość jak pierwsza była liczba jak jedynka Obserwuje i wie co dzieje się co stanie się ale nie do końca czeka na nas po drugiej stronie gdzje dusza zawedruje gdy ciało opuszcza Jestem Heretykiem saracenem w Boga nie wierzę ale dziś moje ręce ułożone na ekranie klikają w klawiaturę chcą by Bóg usłyszał mnie i zwrócił uwagę choć miał już prawo zwątpienia w moją osobę i mógł przestać czekać na mnie z rajskim życiem po ostatnim oddechu Oj Boże możesz już na mnie nie czekać na szczycie gdzie chmury pod nami płyną po niebie jak owce białym wełnianym spokojem który pasuje do koloru skrzydeł szat i źrenic tego który jest Aniołem Twoje Boże armie anielskie spoglądając na mnie mogły opuścić mnie z nadziejami na szczęście Gdzje nie słuchałem duszy której połączenia nie czułem tylko glupi ślepy głuchy chciałem mieć nie być Kochać i miłość to słowa które można jedynie z duszy definiować a nie wyvzytanymi słowami w książkach albo podejrzanymi zachowaniami w filmach postaci Niekumaty na empatii nie zauważyłem innych Ani ich potrzeb ani ran których zadania jestem ich winny Boże moje modlitwy to jak zacznę od Amen jak rozmowę telefonem zaczyna się halem (od halo zastosowałem odmianę) Czy masz dla mnie na wadze ostatecznej gdzie grzechem i jego ciężarem wskażesz co się nieśmiertelnej duszy spelni na zawsze Czy kilka słów do paru dusz które dały im chwilę dopaminowego szczęścia te rymy w wierszach wypowiedziane w nieświadomości mają wagę wobec czynów i krzywdy której jestem winny czy słowa litości wobec moich krzyków gdzie zauważona choroba to stan umysłu czy zgnilizny tu duszy nie narządów jak bebechy i styków w mózgu jak przyszło mi poznać diagnozę gdy na kozetce wylądowałem Boże proszę miej na uwadze że nawet diabeł może mieć nadzieję na pojednanie Synu przyjdziesz po raz wtóry Nie pokonuj już śmierci i piekła doprowadzić musisz Lucyfera do zrozumienia że wszystko dzieło Boże i wszędzie wszystko Rajem w szczęściu i miłości może płynąć jak spokojna rzeka wlewać się do oceanu krwi w Bożym sercu Przytul diabły i karm je miłością jakiej zechcą dzielić się z ludzkością Poznanie owocem zakazanym różnicy dobra i zła było potrzebne by docenić czym jest szczęście Boże czy już nie dość strachu w nas nie dość zła przyszło nam znać by docenić pamiętając wojny ból ubostwo i bycie nikim wobec tych co z batem i mieczem nad nami losami kierują Boże już wiemy jak smakuje proch i czym jest ryzyko skończenia cywilizacji atomem Ostateczna z wojen już się rozegrała Urodzony by go na śmierć skazać nam i diabłu pokazał że można go pokonać Ostateczna ofiara tego bez grzechu który dla uwolnienia istot ludzkich od ciężaru ich grzechów skonał A chciał tylko otworzyć serca Ale nie zauważyli kim jest ci którym chciał odebrać życie w orzywilejach Kolej pojednać się z pierwszym zbuntowanym z pierwszym wrogiem skrzydeł odebranych straconym do piekła dać miłość którą odda i przestanie czerpać w ludzkich grzechach jak karmić się upadkiem jak złem i strachem i pychą pożądaniem nie być drogowskazem z fałszywą drogą na szczęście z posiadaniem władzy i pieniędzy Boże co tacy jak ja mogą Gdy oni tam są Gdy Ty tam jesteś miałem się modlić ale nie wychodzi mi to za dobrze proszę wskaż drogę Gdy już to uczyniłem powinienem znać Twoją odpowiedź Otwórz serce bym umiał szczerze powiedzieć kocham Nie wypada prosić Boga wszak on juz wszystko co mógł nam dał reszta to nasza droga i wybory i nadzieja na kolejną z szans Nie wątp w nas Amen w imię Trójcy która kocha nas. -
Przez LessLove · Opublikowano
Kiedy pojawia się taki gniew, kiedy poeta staje się sumieniem narodu, wkrótce naród się budzi. Wierz mi, wyjdę na ulicę, bo jestem świadomy jak jesteśmy zeszmaceni przez "kwiat głupoty narodu". Tyle hipokryzji w geopolityce jeszcze nie było, to i w kraju wolno "wszystko"? Bez mojej zgody. To rola mężczyzn, zwłaszcza młodych ciałem lub duchem. Pzdr. -
Przez JakubK · Opublikowano
Są na przykład takie kaloryfery, które są na przykład pordzewiałe i ciekną. Są na przykład okna, które nie na przykład, lecz naprawdę są nieszczelne. Są na przykład sufity, z których cieknie deszcz. I ściany są na przykład mokre i stopy, na przykład bose, mokną od podłogi, która jest na przykład wilgotna. I ubrania są na przykład mokre, bo szafa przykładowo cieknie. I wszystko jest na przykład mokre i na przykład cieknie. I na przykład jestem ja, który na przykład usiłuje, pisać suchy wiersz.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi