henryk_bukowski Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 założyłem na siebie zgrzebny wór przewiązałem konopnym powrozem i wszedłem na przedmieścia miasta tłumy przywitały mnie entuzjazmem graniczącym z euforyczną obojętnością pod pierwszym sklepem wybrałem dwunastu najbardziej obdartych i wynędzniałych nędzników pomijając zbędne savoir vivre przeszliśmy do bruderszaftu do wieczora byli już moi unurzałem ich ze trzy razy w pobliskiej rynsztokowej kałuży nadając każdemu ludzki przydomek dalszy ciąg potoczył się z górki zaintonowaliśmy rezerwę maszerując w wiersze gdy deklamowałem redutę płakali jak sierotki zabrakło naboi ordon padł potem skończyła mi się flota więc zdjąłem worek i ruszyłem z kartą na pustynię a oni za mną szeptali czyż to nie jest ten poeta
gabrysia_cabaj Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 czyż to nie jest wybraniec? tak czytam, bo tak Pozdr. G.
henryk_bukowski Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 ..to jest ten..którego swoi odrzucili :)
Eunicee Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Mam wątpliwości do - przedmieścia miasta - trochę, jak masło maślane, bo czego innego mogą być przedmieścia? Pozdrawiam
henryk_bukowski Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 @gabrysia_cabaj ..tak ! :)
henryk_bukowski Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 @Eunicee ..celna uwaga ! :)..jestem tego świadomy ! :)..myślę jeszcze nad nazwą tego "miasta" :) - pozdrawiam
Eunicee Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 A może przedmieścia świata? Myślę, że takie uogólnienie miałoby tu sens. Świat, jako miasto chyba daje się przełknąć :) ale to taka moja luźna sugestia..
henryk_bukowski Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 @Eunicee ..nie "świat"..jest wyświechtany ! :)..myślę o Babilonie..ale...
Eunicee Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Myślę, że babilon jest bardziej wyświechtany niż świat :) ale nie mój wiersz
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 @henryk_bukowski spróbuj "przedmieścia": dżungli (?), kolonii(?) pozdr
henryk_bukowski Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 @Mariusz_Sukmanowski ..dobrze :)
BlackSoul Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 mi się aż ciśnie na usta "założyłem na siebie zgrzebny wór przewiązałem go konopnym powrozem i wszedłem na przedmieścia gór/chmur gdzie tłum przywitał mnie z entuzjazmem graniczącym z euforyczną apatią" niepotrzebnie taki patos na końcu, i środek bym zmieniła, żeby jeszcze mocniej płynęła na razie, troszkę się potyka o niepotrzebne słowa i zdrobnienia
henryk_bukowski Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 @BlackSoul ..coś w tym jest :) -pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 materiał na bardzo dobry wiersz ale wymaga pewnych ingerencji... przy piwie bym pogadał, a nie lubię akurat się rozpisywać co mnie "boli"... Na pewno nie zmieniłbym dwóch ostatnich !!! ;-)
Rekomendowane odpowiedzi