beta_b Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 A ja żałuję tych co błysły iskrą w kominku czoło rozgrzały i zgasły w pamięci. Układ znaków dźwięk melodii lśnienie sensu. Niby nic a jednak tęsknota.
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 "lśnienie sensu" bez sensu. jeśli już to bez tego wersu.
beta_b Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dwa wersy powyżej mówią o formie, ale co wyraża przekaz też się liczy ;-) Dzięki za koment. bb
al_meriusz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 ...a myśl w tym wierszu jest uniwersalna czytelna i efemeryczna jak zaistnienie iskry iskra iskra i s k r a i s k r a i s k r a i s k r a bb, dla mnie to jeden z twoich najciekawszych i najgłębszych, które do tej pory przeczytałem pozdrawiam ciepło
beta_b Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 @al_meriusz A ja jestem zdziwiona. I nic z tego nie rozumiem. Ja nie czuję, że ten lepszy, rzucony w chaosie, zrzucony jak płaszcz na fotel. Oczywisty, odruchowy. bb
al_meriusz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 wiersz, który nie jest przemyślany, nie musi być koniecznie wierszem słabym ten, naturalnie według mnie, jest prawdziwy i głęboki jest drżeniem pomiędzy antypodami: tytułem a znoszącą go puentą słowa są dobrze zakorzenione jak róże co tylko różami i jak ich kojąca woń w pamięci zimą przy wygasłym ognisku ps 'Może wystarczy ocieplić serce marzeniami.'
beta_b Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 @al_meriusz Witam się i żegnam z każdą prawie chwilą. Głowę trzeba podnieść żeby zobaczyć horyzont. Tęsknota do piękna jest uczuciem wyższym. Masz rację. I znowu dziękuję. bb
Rekomendowane odpowiedzi