Judyt Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 pejzaże których nie zapominamy tkwią nieustannie zatrzymują czas nie chce przystanąć robi to tylko w wyjątkowych chwilach w mgnieniu podmuchu myśli gromadzą się na schadzkę w zakamarkach porządkujemy barwny obraz na strychu z popękaną farbą a któż zauważy szczegół zmieniony w niebytności poddasza otwór przesunięty wśród suszek
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Przyszła mi na myśl tylko jedna myśl: Faktycznie "są takie pejzaże" pozdr
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. on by zupełnie inaczej (wg mnie lepiej) brzmiał bez tych "urywanych" linijek. jako czytelnik poświęciłem więcej energii na doszukiwanie się początków i końców "myślo-wersów". a tak, takie skakanie między linijkami.
Marlett Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. on by zupełnie inaczej (wg mnie lepiej) brzmiał bez tych "urywanych" linijek. jako czytelnik poświęciłem więcej energii na doszukiwanie się początków i końców "myślo-wersów". a tak, takie skakanie między linijkami. Nie trzeba skakać ''między linijkami''. Trzeba się nieco wysilić czytając wiersz. Klimatyczny , stonowany utwór. Judyto, pozdrawiaM.
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. on by zupełnie inaczej (wg mnie lepiej) brzmiał bez tych "urywanych" linijek. jako czytelnik poświęciłem więcej energii na doszukiwanie się początków i końców "myślo-wersów". a tak, takie skakanie między linijkami. Nie trzeba skakać ''między linijkami''. Trzeba się nieco wysilić czytając wiersz. Klimatyczny , stonowany utwór. Judyto, pozdrawiaM. nie przeczę że klimatyczny. jednak "wysiłek" wolałbym poświęcić na delektowanie się. serio.
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @Judyt autor opowiada o niezapomnianych pejzażach ale ich nie unaocznia...pewnie dlatego wionie tutaj pustosłowiem...szkoda, bo obraz strychu ledwie naszkicowany coś obiecuje...
Adrian_Poraj Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ładny liryczny obrazek. pozdr.
Judyt Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Moi mili, dziękuję za przeczytanie to primo :), a teraz odpowiadamMariusz_Sukmanowski: :) tak sąMithotyn: no tak, wiersze są słowami, a czy "tylko" to już zależy od człowiekaoscari_valtteri: hmm/może i racji w tym trochę jest, że moje wiersze nie są "łatwo" przyswajalne w pierwszym odruchu,czytaniu;sądzę, że każdy odbierze i tak inaczej, to zależy jak czytamy.Ja np. nie potrafię czytać wierszy w weryfikacji wersowej z kropkami pomiędzy słowem.Marlett: bardzo dziękuję za słowo uznania:)i pozdrawiam równieżJacek Aleksander Mateusz Sojan: nie chcę wszystkiego jak "kawa jak na ławę" wykładać, zawsze odrobina obrazu musi pozostać tajemnicza;oczywiście można by rozwinąć tu i ówdzie, ale na razie obrał taki kształtAdrian Poraj: dziękuję :) pozdrawiam ciepło J.
Rekomendowane odpowiedzi