beta_b Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nie mam co zostawić w darze ponad garść chusteczek haftowanych z marzeń i klątwy. Ubogo żyłam, złość nędzną trawiłam bez sił i żebry, stąd posag zgrzebny. Jeśli go przyjmiesz możesz zmienić oś - ciepło lub chłód; zła energia to ten sam żywiołu głód, a gorzej gdy nie ma niczego bo i mędrzec z pustego nie naleje. Zrozum tę klątwę co trzyma po dni kres - napięcie suszące jak siarczysta zima. Nie byłam szczęśliwa, tak kazał żyć bies i odejść w pokorze; daj mi siłę boże uciec od złości bo znów psioczę jak szewc na buty za ciasne dla czaru miłości. Nie płacz! Słabość w mym darze magiczna; nic to że brak z niemocą w parze porwą cię na manowce bólu pośród drogi życia bo gdy przekroczysz wiek iluzji i prawdy dotkniesz jak brzytwy - czerwonej jak śnieg - zrozumiesz. Ja kończę bieg, ty los pochwal - nie z odwetu lecz z fali co do brzegu dobija; wierz mi - lepsze rany niż martwota. Nadaj sens zdradzieckiej mocy bo to moc wszak a nie próżnia i zrób to co się wyróżnia - dojrzej. Znajdź mnie w sobie to ja matka, co nad dzieckiem garnek sadzy kołysała.
beta_b Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 @Mithotyn Dziękuję za koment. Mithotynie, to wersja wcześniejsza, myślisz że ta zbyt pompowana? http://www.poezja.org/wiersz,60,145778.html Nie znam się, trzeba mi wskazówki. Rozwinięcie twojej opinii pomogłoby mi z ciabatki zrobić kanapki. Szukam interakcji, nic więcej. I nie mam intencji ci się przypodchlebiać.
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 msz o kanapki byłoby trudno bo tekst napompowany. nie ta konwencja.
beta_b Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 @oscari_valtteri dzięki i za tyle. Mam dwie wersje, barokową i prostszą w formule. I poczucie, że potencjał jest, tylko forma nie ta. Jak podpowiesz konstruktywnie, będę wdzięczna.
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak nie podpowiem to już nie? mi się widzi że w tym dziale się nie podpowiada tylko odpowiada na to co zostało opublikowane :)
beta_b Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 @oscari_valtteri :D dzięki, zaglądam tu od wczoraj, jeszcze się nie rozgościłam. A i tak jestem wdzięczna, za interakcję. :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Chciałem napisać pod kilka słów krytyki ,ale przeczytałem obie wersje i ta jest lepsza:) Przynajmniej ma klimat. pozdr
beta_b Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 @Mariusz_Sukmanowski ;) w końcu znajdę formę, bo tak łatwo nie odpuszczam. dobry wieczór, b
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 @beta_bez_alfy Beato nie odpuszczaj:)
pchła_szachrajka Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za-dęte ajmsory :(
beta_b Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 @pchła_szachrajka spoko, pierwsze emocje opadły i tego tekstu już nawet czytać nie chcę... a do innych wracam. Słaby. Przekombinowałam. :D
pchła_szachrajka Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. koko-spoko ;) tekst ociera się o wielką improwizację (adasiapana) i zemstę (fredry) i sercem się współłączącodczuwam - bo owo gra na wstydliwie schowanej mej patosomatycznej strunie, :) absolutnie nie słabe, ma swoją moc - ino nie w czasie, pozdrawiam ciepło :)
Rekomendowane odpowiedzi