cezary_dacyszyn Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 lato znowu ma smak w nocy dostrzegam gwiazdy czuję zapach banalne dla wiersza nie dla mnie twój uśmiech podźwignął z klęczek latem fruwają motyle dziwne zapomniałem o tym obdarowałaś dotykiem rąk i jakby obsypany złotym piaskiem wypłukuję najgorsze chwile płoną oczy zachwytem nie musimy biegnąć uciekać dogoniło nas życie w końcu prawdziwe nawet zimą iskrzy w kominku tyle się dzieje balsam Świnoujście 27 X 2012
lena2_ Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Peel wraca do życia..bardzo ciepły wiersz:):) dla mnie zbyteczne to ostatnie słowo" balsam"..Pozdrawiam serdecznie Czarku:)
Nata_Kruk Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Czarku, nie wystarczyłoby.. nieskalane niebo.? Pozytywem jest odnalezienie go, ale jest też.. lato, latem.. biegnąć, uciekać.. pierwsze można pominąć, pominęłabym też "rąk", "płoną oczy", czy "balsam".. Środek, rozpisałam na boku nieco inaczej, przycięłam... nie złość się. Puentę np. czytałam tak... Pozdrawiam. to nic że zima przecież iskrzy tyle się dzieje
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dla mnie kluczowe ! :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma takiego !!! ale czasami ulotnie bardzo - bywa tak czyste, że aż można uwierzyć w nieskalaność :-) Biegnąć można gonić, uciekać ma podkreślić zaistniały fakt. Inny fakt - lato, latem ... Nawet nie wychwyciłem, dziękuję :-) Znajdę chwilę, zamieszam... ;-) Rąk absolutnie nie przytnę, dotyki mogą być różne - ręce podkreślają niewinność nieskalaność i ... co tam jeszcze ... Zresztą ... od rąk zawsze się zaczyna ;-)
Judyt Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 lekki, przyjemny w odbiorze i ciepła puenta:) J.
Rekomendowane odpowiedzi