maria_bard Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 w ambulatorium raz jeszcze zastygłam okiem w strzykawce biel i eter sterylność kamienne czekanie na ramieniu minuta dwienadzieja umiera ostatnia pod szkłem znów czerwono błękit to tylko fragment palety wciąż przede mną ;-)
Marek_Petrykowski Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 noszowego wątpliwie uspokoiła kula w lufowym zakrzepie ...błękit jest nieszczelny jak brzuch po clexane :-)))
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Nie wiem po co to oczko. Fajnie dwuznaczny jest ostatni dwuwers.
maria_bard Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty sobie nie kpij z moich ambicji! Noszowy to gmin. Najlepszy dowód - byle pocisk i spokój. A co Ty wiesz o nieszczelności błękitu względem brzucha po heparynie??? Błękit jest wyższym stopniem wymagań prostaka...
maria_bard Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczko jest na tak zwany "wsiakij słuczaj", gdyby ktoś ne zrozumiał, że to żarcik. I dobrze, bo tłumaczysz dwuznaczność ostatniego dwuwersu. Też nie masz zaufania;-)))
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Nie nabardziłaś tym razem, a napisałaś :)) I to mi się bardzo. Co mi się: to, że wiersz, choć hermetyczny, zda się, przemawia uniwersalnie. I o to chyba chodzi. Uściski.
maria_bard Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Nabardzenie" to ciekawostkowa przypadłość:-) Chyba troszkę wiem, o co Ci chodzi....;-) Nie wymyśliłabym, że ten śmieszny wierszyk może być naukowo nazwany "hermetycznym", ale jeśli coś tam mówi, to już coś. Miał rozśmieszyć. Widać - nie poszło:-) Pozdrawiam. E.
Rekomendowane odpowiedzi