marek_miros Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 W gęstwinie kędy pleni się ziele jął lenić jowialnie się jeleń zdrój pieni się poi się cielę wziął jeleń źdźbło w dziąsło i miele ciął dziąsłem źdźbło mełł i miętolił by łania lojalna do woli swą rączą pęcinką wysmukłą wśród łączki złożyła mu ukłon tak łudził się łasy podboju ubyło by z lędźwi i łoju gdy łatwy młodziutkiej łup łani legł z nim by w miłosnej tu dani lecz mylił lowelas się wielce w zapędach o gibkiej panience co w łuny poświacie ulegle łuskałaby pędy mu biegle ni łuny ni pełni ni łani cóż leni los zwykle do bani bo gdy kłodą legną popędy człek czmycha nie patrząc którędy miłosnym tąpnięciem wstrząśnięty zatęsknił wyłącznie do renty i smętnie ułożył się w cieniu ot koniec o leniu jeleniu.
sława_zaczek Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 hehehe, a ja o mercedesie w podobnym sensie , Pozdrawiam ciepło ,ES
aluna Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 @sława_zaczek Świetny wiersz Marku! Bawi , a to sztuka, i do tego napisać coś z morałem ! Podobasie! Pozdrawiam!
beta_b Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Jakie miłe i na dykcję też gotowe. Chylę głowę.
Jan_Wodnik Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 fajny i napisany na dobrym poziomie - świetnie się czyta. Pozdrawiam.
marek_miros Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Sławka: w mercedesie wciąż mi chce się Hania: Zatęskniłem za przaśną garymażerką. Chciałem też trochę spuścić powietrza bo forum tak się ostatnio zawieszczyło, że strach pisać ;). Beata: Dziękuję za miłe. Jan: Fajny to chyba adekwatny do tematu komplement, za który dziękuję.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 @marek_miros No w końcu przeczytałam coś zabawnego na forum, we fraszkowej zwiewnej postaci. Uśmiechnęłam się od rana. Bardzo mi się podobało. Pozdrawiam z kończącego się już chyba rykowiska, bo w lesie coraz rzadziej słychać już jeleniowe ryki
marek_miros Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 @Lilka_Laszczyk "bo w lesie coraz rzadziej słychać już jeleniowe ryki" i nieraz ryk się niesie nieraz się nie niesie po lesie. ;) MM.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 fajny pomysł 3/3/3 nadaje rytmikę tylko to: bo gdy kłodą legną popędy popraw i tu jesli można pomarudzićgdy łatwy młodziutkiej łup łani legł z nim by w miłosnej tu dani ciut nieporadnie ogólnie podoba się :))) pozdrawiam Jacek
marek_miros Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 @Jacek_Suchowicz Witaj Jacku. Dziękuję za pochwałę i uwagi. Najbardziej bałem się o pierwszy wers (10) ale wybrałem kędy zamiast np gdzie. No i o to, że nadałem jeleniowi trochę cech ludzkich (człek czmycha). Zwróciłeś mi uwagę na co innego. Może być "bo kłodą gdy legną popędy" lub "bo zawdy gdy..."???? Nie wiem. Dziękuję MM.
M_Patriota Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Markowi_Miros - Przeczytałem - wiersz bardzo mi się spdobał - jest napisany w wesołym rytmie i zgrabnie. A poza tym, to na Podlasiu w Puszczy Knyszyńskiej, gdzie mieszkam, teraz jelenie mają gody i rycząc na całą puszczę nawołują samice, by z nimi uprawiać seks. Pozdrawiam serdecznie i wesoło wreszcie w piękną złotą jesień, przynajmniej tak jest dzisiaj na Podlasiu. Mietko Podlasiak
marek_miros Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój jest strasznym leniem ale niech stracę. Kupię mu bilet może pojedzie. Pozdrawiam MM.
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 O i fajne:-) Już na jakość nie patrzę, ale jak się czyta. W jednym wersie trochę nie rozumiem ,,zdrój pieni się poi się ciele". Tutaj albo literówka jest, albo się wypieprzyć i w ciele wstawić, i będzie ok. To drobnostka;-) Pozdrawiam
marek_miros Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) (zdrój pieni się, poi się cielę) Znaki przestankowe też by trzeba. Dla mnie wszystkie uwagi cenne. Dziękuję za uważne czytanie i zapraszam MM.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Widać i słychać włożoną pracę, zgrabnie ułożone wersy, jest treść, zabawna. Wypada pochwalić. Jedno pytanie, chyba mogę.. legł z nim by w miłosnej tu dani.. nie brakuje "r".? Pozdrawiam.
marek_miros Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 dani = daninie ( w darze) chyba jeszcze w granicach licentia poetica? Ale istotnie sądząc po komentarzach może mało czytelnie? Dzięki za czytanie MM.
Rekomendowane odpowiedzi