Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od początku okazało się
że słowa zostawiają we mnie miejsca
trwałe jak pod fotografią z porcelany wyżłobienia
którym deszcz wypłukał farbę

teraz odkrywam cudzą historię
zaglądając do szkatułki
jestem w niej jednocześnie

drogi mój
ktoś nas już wymyślił

Opublikowano

Blu - owy jest ten wiersz. Nie musisz się podpisywać.
Troszkę więcej melancholii niż kiedy indziej, która mi się podoba. Bo nie zawsze cyfry i wzory:-)...
A od siebie - we mnie też słowa zostawiają....czyli - wszystko już było...
Bardzo to jest ładne, Magdo.

Pozdrawiam. E.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie mogłem się przebić przez pierwszą strofkę. Więc może małe korekty:

"pierwsze czytanie wiersza

okazuje się że słowa zostawiają miejsca
od początku trwałe
we mnie jak pod fotografią
z porcelany wyżłobienia
którym deszcz wypłukał farbę

teraz odkrywam cudzą historię
zaglądając do szkatułki
i będąc w niej jednocześnie
opuszkami

drogi mój
ktoś nas już wymyślił
"

?
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Do negocjacji potrzebny jest kwalifikowany personal, a oni idą po taniości zatem takiego nie posiadają.
    • @Stary_Kredens No właśnie, dla mnie najśmieszniejszy jest fakt, że kiedy jesteśmy dziećmi to chcemy dorosnąć, ale kiedy już wchodzimy w dorosłość to wszystko się nam odwraca i chcemy być znowu dziećmi. Pozdrawiam
    • życie to poezja ma wszystko to co lubimy   świerszcze tęcze zaćmienia ma Bogów   ta poezja to  nasza droga wartą nią iść   ma drogowskazy pokazują gdzie uśmiech i łzy   życie to poezja warto ją przeżyć blisko jej być   upiększać ją tym co zwie się miłością      
    • @Roma , ta atmosfera nieokreślonego bliżej poczucia winy, jakoś mnie to wciąga... Gdybym miał to zracjonalizować i podejść do sprawy jako świadomy obywatel, to musiałbym uznać ten wiersz za protest przeciwko takiemu, czy innemu systemowi prawnemu. No bo skoro ktoś się boi kary, ale nie wiadomo dokładnie za co, to znaczy, że z danym systemem prawnym jest coś nie tak. Ale można do sprawy podejść także w jakiś irracjonalny sposób...
    • @Alicja_Wysocka warto odważyć się na taki krok, w zupełnie inną, swoją stronę... i warto się takimi ludźmi otaczać. Miłego :) @Jacek_Suchowicz 'gdy między wilki  z rozmachem wrzucą mają zagwozdkę nie byle jaką bo przyjdzie dzień kiedy wrócisz ale nie sama lecz watahą'   Całość super, ale szczególnie ta strofa do mnie trafia. Niezmiennie uwielbiam Twoje komentarze, dziękuję :) @Domysły Monika bardzo bym chciała żeby to co napisałaś było prawdą :) jest mi niezmiernie miło, dziękuję przeogromnie. @Stary_Kredens interpretacja dowolną :) Ja tu widzę więcej dobrego niż złego, bo robi to "po swojemu"... ale ja mam dziwne podejście do życia. Odpozdrawiam Kredens serdecznie :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...