Nikodem_Ópatowski Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 tu nie ma nikogo jest tylko lampka której nikt nie zapala jest dzień jest noc która długo każe czekać i bywa za krótko wtedy widać jej włosy rozchodzą się po pokoju jasność nawleka się na ciemność nie patrzy nigdy nie patrzy istnieje w innych konstelacjach jej świat oddala się można ją tylko zobaczyć 11 września, 2013 (z nieoficjalnego cyklu " wiersze napisane w jeden wieczór")
Stary_Kredens Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 coś w tym wierszu jest nieuchwytnego , ale czy trzeba uchwycić , logika się wymyka pozostaje wrażenie i o to chodzi pozdrawiam kredens
a._mrozinski Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 A może warto było nie kończyć pisania na jednym wieczorze, tylko wrócić do tekstu po paru dniach lub tygodniach? Miejscami ciekawie, miejscami banalnie. Arek
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 @Stary_Kredens Wiersz ma prytwatną logikę autora i dodatkowo tyle prywatnych logik ile czytelników, którzy się nad nim pochylą. Wszystko w tym wierszu jest nieprzypadkowe, czasem piszę teksty z fragmentami, które sam mam problem zrozumieć, ale ten wiersz w każdym miejscu mówi dla mnie o czymś o bardzo konkretnym. Bardzo dziękuje za komentarz. pozdrawiam, Nikodem
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 @a._mrozinski tak zazwyczaj robię:) trzymam i poprawiam miesiącami i tak się przywiązuję, że trudno dojść do miejsca, w którym poczuję, że już jest najlepiej jak umiałem. Tak powstaje wielki zbiór niedokończonych wierszy:) Ale masz racje, trzeba szukać złotego środka, jeśli chodzi o ilość dni i tygodni pozdrawiam, Nikodem
Rekomendowane odpowiedzi