sława_zaczek Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 na tle nieba wypełniamy miejsca oczekiwaniem wszystko kojarzy się ze spełnieniem czekając na Łzy św. Wawrzyńca opowiadasz mi o perseidach tych w czterdziestym czwartym nie słucham tyle minęło czasu wypatruję rozchmurz się kochanie właśnie spadła gwiazda
maria_bard Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Chyba przycięłabym ten wiersz i wyłowiła z niego to, co ważne. Przytłumiły moje czytanie przymiotniki (np. razi trzeci wers, na dodatek z inwersją). Drażnią mnie aluzyjki do astronomii. Są dla mnie mało przekonujące. Pozdrawiam. E.
aluna Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Stasiu , tylko życzyć Ci szczęścia,,,! Nie wiem co ma do tego św.Wawrzyniec- "Należał jednak do duchowieństwa(Rzymu) tego miasta i cieszył się zaufaniem papieża św. Sykstusa II. Właśnie jemu św. Sykstus II powierzył administrację dóbr kościelnych oraz opiekę nad ubogimi Rzymu." Tak naprawdę nie wiadomo , co było "przyczyną' jego świętości?! A puenta powalająca!Ha! Serdeczności! Hania
sława_zaczek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojtam, ojtam, ale dzięki mario a komentarz, pomyslę nad tym co mówisz, ale teraz nie mam czasu, wakacje wnuki itede :D ściskam i miłego dnia :D
sława_zaczek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też nie wiem, ale perseidy nazywane są łzami św. Wawrzyńca :D dzuięki alunko
sława_zaczek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten ktoś snuje wspomnienia z czasów głębokiego dzieciństwa. rocznik, niestety wojenny :D katiusze leciały jak perseidy, próły ? pruły)niebo dzięki Staszku, pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi