Sebek..._ Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 to gra półcieni ze światłem jeśli grasz załóż maskę staranniej widok człowieka łamie mi serce bukłaki z winem wyschną i pękną ozdobią chwilę i miejsce wzajemnie wiążemy chusty na oczach spacer przez cmentarz odbierze nam śmiałość stuletnie dęby i wiatr w chłodne jesienne noce zamyślą rozbudzi huk gromu i łoskot deszczu w pościeli ze snu wstaniemy zdziwieni ciężarem myśli zdziwieni... że trzeba iść dalej
andrzej_barycz Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Liryczna konfekcja pierwszej strofy (maska, człowiek, serce) jest w stanie zabić każdy wiersz, mam nadzieję, że zniknie. Przy innym układzie wersów byłaby szansa na wyjście z puentującej, banalnej oczywistości doznania i odczucia (zdziwienie, że trzeba iść dalej). Gdyby chusty wiązać pod koniec wiersza, udział w "grze" byłby bardziej wyrazisty. Po mojemu : Mówisz że... to gra ze światłem bukłaki z winem wyschną i pękną ozdobią chwilę i miejsce spacer przez cmentarz odbierze nam śmiałość stuletnie dęby i wiatr w chłodne jesienne noce zamyślą rozbudzi huk gromu i łoskot deszczu w pościeli ze snu wstaniemy zdziwieni ciężarem myśli zdziwieni... że trzeba iść dalej wzajemnie wiążemy chusty na oczach
Sebek..._ Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie użyję neologizmu i napiszę wprost.......................przegadane kocopoły może tak, może nie, może cię odrobinę zdziwię, ale co byś nie napisał i tak uważam że portal musi mieć takich bezlitosnych katów :P bez tego byłoby mdło i niesmacznie.....serio
bazyl_prost Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 cmentarne chłodne smaczki groza wielkich dębów październik zaprasza w otchłań bezbronny wodnik pożarty przez soki cmentarne cichnie zmartwiony powstaje fatum niedotykalne
aluna Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Sebku... , uważam , że p. andrzej barycz doskonale wszedł w przekaz , To żadne pochlebstwo , alle powinno jak na moje być-"rozbudzą huk"- stylistycznie moim skromnym zdaniem brzmi lepiej! O i jeszcze puenta - zdziwieni wstaniemy ciężarem myśli zdziwieni... że trzeba iść dalej -anafora- wybrzmi i podkreśli! Pozdrawiam! P.S. Sebku! u mnie piorun-oczywiście -raz wystarczy, strzelił wygaslo co się pradu trzyma! Jak błędy to nie ja! Pozdrawiam!
Sebek..._ Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 możesz mieć rację...taki jeden krok mnie dzieli aby te teksty doszlifować, ale chyba strasznie rozciągnięty w czasie ;)
aluna Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale , tej anafory skorzystałabym! Hej! Hania w burzy!
Sebek..._ Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zupełnie nie ogarniam, ja prosty człowiek jestem, wręcz niewychowany ham, a może się nie staram, ale nie ogarniam, nawet nie wiem jak się odnieść, byłoby pół biedy gdyby to tak od czasu do czasu, no ale to tak niestety zawsze............... :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2013 Przeczytałem i ... "trzeba iść dalej". Tyle pozdr
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 ;)))) Istne diamenty!!! Jak wszystkie tutaj wiersze;))) Jeszcze trochę obróbki, ostatni szlif i na portalu rozbłysną refleksy mi8lionów brylantów... Czasem wolę czytać komentarze;)))) Ale ostatnia zwrotka frapuje.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bądź malkontentem. Prawdziwa poezja istnieje! Podumaj narcystycznie nad swoim "czystopisem".
Sebek..._ Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie do końca pomyłek zrozumiałeś, jeżeli napisałem że ten jeden krok ale bardzo rozciągnięty w czasie to znaczy że jeszcze mnóstwo pracy do doszlifowania tekstu, i nie aby był wspaniały niesamowity diament, tylko aby był ,,uporządkowany,, tak jak trzeba po prostu może pomyśl nad komentowaniem meczy piłkarskich ;) albo syp tą głowę popiołem jak ci radzili ;)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bądź malkontentem. Prawdziwa poezja istnieje! Podumaj narcystycznie nad swoim "czystopisem". Tak, tak... Teraz to forum jest totalnioe zjebane. ups.przepraszam za brzydkie słowo To tylko moje skromniusie zdanie.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie do końca pomyłek zrozumiałeś, jeżeli napisałem że ten jeden krok ale bardzo rozciągnięty w czasie to znaczy że jeszcze mnóstwo pracy do doszlifowania tekstu, i nie aby był wspaniały niesamowity diament, tylko aby był ,,uporządkowany,, tak jak trzeba po prostu może pomyśl nad komentowaniem meczy piłkarskich ;) albo syp tą głowę popiołem jak ci radzili ;)[/quot "wiersz uporządkowany tak jak trzeba"? Ja czytam i niestety rozumiem co czytam.
andrzej_barycz Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bądź malkontentem. Prawdziwa poezja istnieje! Podumaj narcystycznie nad swoim "czystopisem". Tak, tak... Teraz to forum jest totalnioe zjebane. ups.przepraszam za brzydkie słowo To tylko moje skromniusie zdanie. Proszę uszanować pracę autora i nie śmiecić pod wierszem. Forum dyskusyjne lub hydepark, to bardziej odpowiednie miejsca dla pańskich przemyśleń...
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bądź malkontentem. Prawdziwa poezja istnieje! Podumaj narcystycznie nad swoim "czystopisem". Tak, tak... Teraz to forum jest totalnioe zjebane. ups.przepraszam za brzydkie słowo To tylko moje skromniusie zdanie. Proszę uszanować pracę autora i nie śmiecić pod wierszem. Forum dyskusyjne lub hydepark, to bardziej odpowiednie miejsca dla pańskich przemyśleń... Proszę pana. Wybitnosc tutaj polega na jak najgłośniejszym krzyczeniu o partactwie i braku talentu innych. Sztuki i doniosłej poezji nie tworzycie, a zabawy tez nie macie. Kilku wielkich poetopajaców rozwaliło to forum całkowicie. Uciekam stąd , bo treraz to się mozna na was wszystkich "Nobli" wyrzygac.
andrzej_barycz Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bądź malkontentem. Prawdziwa poezja istnieje! Podumaj narcystycznie nad swoim "czystopisem". Tak, tak... Teraz to forum jest totalnioe zjebane. ups.przepraszam za brzydkie słowo To tylko moje skromniusie zdanie. Proszę uszanować pracę autora i nie śmiecić pod wierszem. Forum dyskusyjne lub hydepark, to bardziej odpowiednie miejsca dla pańskich przemyśleń... Proszę pana. Wybitnosc tutaj polega na jak najgłośniejszym krzyczeniu o partactwie i braku talentu innych. Sztuki i doniosłej poezji nie tworzycie, a zabawy tez nie macie. Kilku wielkich poetopajaców rozwaliło to forum całkowicie. Uciekam stąd , bo treraz to się mozna na was wszystkich "Nobli" wyrzygac. Skoro pan nalega... Żegnam.
Rekomendowane odpowiedzi