Alina_Służewska Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 swoisty profil w nim oko i tułów wpatrzone w czoło piramid Cheopsa Dżesera i Snofru za wtulony w tytanową biel Partenon z czerwonofigurowej sączy wino rozpala ogień biegnie po łuku triumfuje szkielet Koloseum z całych sił napina starożytne żebra i wstrzela jutro w dziś
Wodzu_Wodzu Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Jest poetycko, jest ciekawie. Dzieje się w wierszu, a w mej wyobraźni ten łuk z Koloseum strzela. Fajne ujęcie.
aluna Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Ojj wstawiłaś trudny do odczytania , choć dla ,jak wiesz Partenon(Świątynia ku czci Ateny-opiekunki Aten!)Ale co to ma do Egiptu! Bez bicia , nie wiem! Serdecznie! Hania
innocenty_prędki Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 blada jest noc, a dzień szary, jak mydło ;)
Alina_Służewska Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapewne nie dla wszystkich trudny za już nie Egipt a Grecja
aluna Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapewne nie dla wszystkich trudny za już nie Egipt a Grecja Czyżby , tęsknota za utraceniem , czegoś, kogoś -nieodwracalnie? Bo-"Około 2553 do2505 r p. n. e. faraonowie Snofru: Cheops, Chefren i Mykerinos kazali budować w północnym Egipcie piramidy, które miały stać się ich pomnikami nagrobnymi.." A bieg po łuku , jak na moje ,,,nowe uczucie?! Serdecznie! Hania
Alina_Służewska Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 za utraceniem czegoś lub kogoś to raczej nikt nie tęskni myślałam że poprzednią krótką ale wymowną odpowiedzią sprowadzę ciebie na dobrą drogę ale chyba nic z tego pozdrawiam
aluna Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alinko , znasz mnie , podrażę! Pozdrawiam!
Alina_Służewska Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 w końcu początek dla pokrzepienia "vita brevis, ars longa"
Rekomendowane odpowiedzi