Jolanta_S. Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 z nieba spadają na ziemię długie żarzące ramiona kończące się parzącymi mackami wpadają przez okno oślepiają
al_meriusz Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 skoro żarzą i parzą, dlaczego nie rażą? ps zapytałem poważnie
Jolanta_S. Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo mi bardziej leży... czuję większą głębię, zastanawiam się... wiersz jeszcze w trakcie rozważań więc mogę zmienić, ale czy nie będzie za dużo rażenia w takim krótkim tekście?
al_meriusz Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 nie wiem, dla mnie 'oślepiają' brzmi jak sztuczny zabieg w celu uniknięcia 'rażą' w obawie, że to ostatnie byłoby przegięciem. więc może: z nieba spadają długie gorejące ramiona z parzącymi mackami wpadają przez okno oślepiają
Jolanta_S. Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomyślę, dzisiaj nie dam rady, padam po winie
Jolanta_S. Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słowa są jak zdrajcy, powinno się je wieszać na szubienicy
al_meriusz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 słowa są jak ludzie; przez pomyłkę kardynalną można powiesić piwne
Jolanta_S. Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jednak zdrajcy
Rekomendowane odpowiedzi