Nata_Kruk Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Obcy zafajdany po obu stronach przeciera stół między butelkami mimochodem tłucze lata szkło zsypuje w kratery po petach na krawędzi tli się samotny papieros kłębiący się dym czadzi maskę przed lustrem ten znowu kombinuje przecież polewam sobie i jemu no to kurwa równo dzielę gdy sięgam po zakąskę pustka łajdus jest zawsze szybszy czerwiec, 2013 Edytowane 18 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
al_meriusz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 prawie jak niebo i jego gwiazdy, o których przeciętny człowiek tak naprawdę niewiele wie, scenka jako taka stara i znana... tylko że tobie udaje się pstryknąć zdjęcie w tym momencie, gdy (przepraszam za płaski przykład) zegar na ścianie tego nie/pokoju wskazuje na minutę przed dwunastą. jeszcze-człowiek wycieńczony zsypywaniem rozbijanego życia w jedyne puste miejsca jakie jest w stanie w sobie dostrzec właśnie traci równowagę i za chwilę może zacznie spadać znów zwiedziony błędnym ognikiem z krawędzi... na znajdującą się w nim samym zwierzęcą siatkę bezpieczeństwa; ale jest już tak mizerny, że oka tej sieci zdają się być studniami ... a może to już siatka nie pierwsza? ps ostatni wers od pierwszego czytania mnie irytuje - może dlatego, że odbieram go jako powtórzenie wersu poprzedzającego, i może też dlatego, że wciąż jest we mnie jeszcze bardzo żywe zakończenie pierwszej strofy. jakby za dużo tego. zastanawiałem się, jak mógłbym to wrażenie odciążyć. spontanicznie w trakcie pisania tych słów zobaczyłem to tak: zafajdany po obu stronach przeciera szlak między butelkami mimochodem tłucze lata szkło zsypuje w kratery po petach na krawędzi tli się samotny papieros niepokoi kłębiący się dym przed lustremten znowu kombinuje przecież polewam sobie i jemu no to kuśwa równo dzielę pustkagdy sięgam po zakąskę łajdus jest zawsze szybszy --- pozdrawiam naturalnie
andrzej_barycz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Rutyna "szlaków między butelkami" i banał pijackich "pustek". Przeczytać, zaliczyć, zapomnieć...
maria_bard Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 To troszkę apel o moralność alkoholowo-nikotynową...i galareta z lornetą. Nic więcej nie uszczknęłam. Pozdrowienia...bez własnych dopowiedzeń co do poprawek;-) E.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Nie znoszę półśrodków.Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś po "gołdzie" mówił "kuśwa". Tak trochę jakby Pasikowskiego pozbawić dialogów w wiadomym "dyptyku". pozdr
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Mariusz, dajmy spokój Pasikowskiemu.. miałam dylemat, czy dosłownie zapisać, w sumie.. ten półśrodek faktycznie wygląda nienaturalnie. Dlaczego.. po "głodzie".. tu jest w trakcie, nie zmienia to faktu, że masz rację. Dzięki. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zasłyszane.? poniekąd tak.. jednak bardziej podpatrzone, kiedyś...
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, scenka jako taka znana, ale wciąż bardzo aktualna, dlatego podkusiło mnie... Ładnie odniosłeś się to treści, wgryzłeś się w nią, dostrzegając to jedno ujęcie, za co bardzo dziękuję. To prawda, oka "tej" sieci, wydają się być studniami. Spodobała mi się Twoja propozycja przesunięcia "pustki", to dobry pomysł, ale pozwolę sobie przenieść jeszcze o wers niżej, chyba lepiej będzie. Ostatnie wers drażni.? nie chciałabym nikogo irytować, a co za dużo, to niezdrowo.. ;) Wdzięczna za komentarz, rónież pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... dla jednego banał, dla drugiego temat "wyciągnięty" z życia. "Rutyna szlaków między butlekami".. tak jak rutynowe może być życie/picie peela, plus zatracająca się jaźń. Takiego tematu nie warto "ukwiecać", ale z powyższych słów, wzięłam coś sobie. Dzięki.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ela, na Twoje.. "to troszkę apel".. przymykam nie jedno, a parę oczu, tu nie ma wezwania/żądania do odsłuchania treści i oczekiwania poprawy, to tylko.. nie kończę, wiem, że wiesz o co chodzi, a galartea z lornetą.? hmm, bywam niekumata i "tego" nie zrozumiałam. Pozdrawiam, bez dopowiedzeń.. ;)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 A mnie się podobają te lata tłuczone mimochodem... To sobie wyciągnęłam z Twojego wiersza Nato. Reszta może toczyć się byle gdzie, nawet przy pijackim stole, albo przed sklepem monopolowym.. Pozdrawiam serdecznie
Emanuel_Wójcik Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 A do mnie wiersz trafił, mój klimat ( jestem palczem i pijakiem) hihiiii:))) pozdraiwam Natko!!!
Nata_Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Lilko No tak, dla kogoś takiego tłuką się mimochodem, przeważnie na własne życzenie. Możliwe, że obojętne mu, gdzie pije, ważne, że pije...Emanuelu Z góry zakładam, że Twoje palenie i picie jest tylko miłą okazją do spotkań. jak to mówią, wszystko dla ludzi, ale rozsądek musi być.. ;) Bardzo Wam dziękuję za wizytę, ślę pozdrowienie.
Rekomendowane odpowiedzi